Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 103
 İndirme 37
Manavgat Nehri Havzasinin Jeomorfolojik Evrimi
2002
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Manavgat Havzası Toros Karst Kuşağı\'nın Batı Toros Dağları kesiminde, derinlik ve yüzey karstının yoğun olarak geliştiği bir alanda yer almaktadır. Manavgat Havzası ve yakınlarındaki en eski drenaj ağının parçaları Orta Miosen dönemine ait paleokarstik vadilerden oluşur. Üst Tortonien\'de neotektonik hareketlerden önemli bir şekilde etkilenen sahada, tektonik ve yapısal hatlarla uyumlu yeni bir akarsu sistemi kurulmuştur. Bugünkü Manavgat Nehri Havzası ve drenaj ağı ile de uyumlu olan Üst Miosen paleovadileri Manavgat Nehri vadi sisteminin temellerinin bu dönemde atıldığını gösterir. Üst Miosen ve kısmen de Pliosen\'de Manavgat Nehri\'nin drenaj havzası, Beyşehir ve Suğla göllerini çevreleyen dağların güney yamaçlarına kadar uzanmaktaydı. Kuaterner başlarında ise meydana gelen genç tektManavgat Basin is on the West Taurus Mountain section of Taurus Karst Belt where surface and deep karst have densely developed. Manavgat Basin and the sections of latest drainage network near to it are formed out of paleokarstic valleys belonging to the Middle Miocene period. A new river system in accordance with tectonic and structural line has developed in the area, which is consequentially affected by the neotectonic movements in the Upper Tortonian. The Upper Miocene palaeovalleys, which are in accordance with present Manavgat River Basin and its drainage network, show that the bases of Manavgat River valley system has developed in the Upper Miocene. Manavgat River\'s drainage basin was stretching upto the south slopes of mountains surrounding Beyşehir and Suğla lakes in the Upper Miocene and partly in the Pliocene. Areas uplifting and new fault lines are formed by neotectonic Manavgat Nehri, Batı Toroslar, drenaj havzası, jeomorfoloji, karst, paleokarstik vadi, polye.Manavgat River, West Taurus’, drainage basin, geomorphologi, karst, palaeokarstic valley, polje. Tam Metin

Anahtar Kelimeler:

Geomorphological Evolution Of The Manavgat Rivers Basin
2002
Yazar:  
Özet:

Manavgat Basin is on the West Taurus Mountain section of Taurus Karst Belt where surface and deep karst have densely developed. Manavgat Basin and the sections of latest drainage network near to it are formed out of paleokarstic valleys belonging to the Middle Miocene period. A new river system in accordance with tectonic and structural line has developed in the area, which is consequentially affected by the neotectonic movements in the Upper Tortonian. The Upper Miocene palaeovalleys, which are in accordance with present Manavgat River Basin and its drainage network, show that the bases of Manavgat River valley system has developed in the Upper Miocene. Manavgat River\'s drainage basin was stretching upto the south slopes of mountains surrounding Beyşehir and Suğla lakes in the Upper Miocene and partly in the Pliocene. Areas uplifting and new fault lines are formed by neotectonic Manavgat Nehri, Batı Toroslar, drenaj havzası, jeomorfoloji, karst, paleokarstik vadi, polye.Manavgat River, West Taurus’, drainage basin, geomorphologi, karst, palaeokarstic valley, polje. Tam Metin

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.099
Atıf : 16.018
2023 Impact/Etki : 0.583
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi