Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 1
İş Dünyası Açısından Sosyal Yenilikçilik; Kurumsal İtibar Üzerindeki Etkisi ve Ürün Yenilikçiliği ile İlişkisi
2021
Dergi:  
Bilgi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sosyal yenilik, kamu sektörü, sosyal sektör, halk ve özel sektör gibi farklı kökenden paydaşların işbirliği içinde gerçekleştirilir. Literatürde, ilk üçünün bakış açısına yönelik önemli çalışmalar bulunmasına rağmen, firmaların sosyal yenilik alanındaki yeri, katkıları ve beklentileri konusunda boşluklar bulunmaktadır. Kâr amaçlı şirketler, herhangi bir projeye sürdürülebilirlik ve ölçeklenebilirlik sunma kapasiteleri ile sosyal yenilik alanında önemli bir rolü hak etmektedir. Öte yandan, şirketler bir sosyal yenilik projesinden fayda da sağlayabilirler. Çalışmada, bu faydalardan biri olan kurumsal itibarın artırılması araştırılmış sosyal yenilikçiliğin kurumsal itibar üzerindeki etkisi, ürün yenilikçiliğinin kurumsal itibar üzerindeki etkisiyle karşılaştırılmış ve sosyal yenilikçilik ile ürün yenilikçiliği arasındaki ilişki analiz edilmiştir. Sonuçlara göre, tüketiciler açısından bakıldığında sosyal yenilikçilik firma kurumsal itibarını olumlu yönde etkilemekte, hatta bu etki ürün yenilikçiliğinden daha yüksek oranda gerçekleşebilmektedir. Ayrıca tüketiciler sosyal yenilikçiliği ürün yenilikçiliği ile ilişkilendirmekte, sosyal olarak yenilikçi projeler geliştirme yeteneğine sahip firmaların yeni ürün veya hizmetler geliştirmede de yenilikçi olduğunu öngörmektedir.

Anahtar Kelimeler:

A Business Perspective On Social Innovativeness: The Influence On Corporate Reputation and The Relationship With Product Innovativeness
2021
Yazar:  
Özet:

Social innovation is built within a collaboration of different origin stakeholders like public sector, social sector, people, and private sector. In spite of the substantive studies in the literature for the point of view of the first three players, there seems to be a gap to represent the standing point of the companies within social innovation arena, their contributions and their expectations. For profit companies deserve an important role in social innovation scheme with their capacity to offer sustainability and scalability to any project. On the other side, companies can enjoy benefits from a social innovation project as well. The study investigates one of these benefits, corporate reputation enhancement. The study also compares the impact of social innovativeness on corporate reputation to the impact of product innovativeness on corporate reputation, and analyzes the correlation between social innovativeness and product innovativeness within a company. Taking the consumers as the stakeholder in question, the results show that the social innovativeness of a company will positively influence the corporate reputation, and this effect may even surpass the impact of the product innovativeness. Additionally, consumers correlate social innovativeness with product innovativeness, and it is foreseen that the companies having the ability to develop socially innovative projects are also innovative in developing new products or services.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Bilgi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 222
Atıf : 1.426
2023 Impact/Etki : 0.162
Bilgi Sosyal Bilimler Dergisi