Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 95
 İndirme 20
Bölgesel Kalkınmada Kurumsal Sermaye
2015
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küreselleşme ile birlikte yerel kalkınmaya olan yaklaşımlarda değişiklik yaşanmıştır. Gelişmiş ülkelerde bile bölgeler arası dengesizliklerin sürmesi, yerel kalkınmada etkili olabilen yerele özgü içsel faktörlere odaklanılmasına neden olmuştur. Yerel kurumsal altyapı bu faktörlerden biridir. Son yıllarda bazı araştırmacılar, kurumsal altyapının oluşturduğu yönetişim sinerjisini tanımlamak için, temelleri Yeni Kurumsal Ekonomi okuluna ve Marshall’ın “endüstriyel atmosfer” tezine dayanan “kurumsal sermaye” kavramını kullanmaya başlamışlardır. Kurumsal sermaye, kurumsal aktörler olan kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının kendi içlerindeki ve birbirleriyle olan ilişkilerinde ve etkileşimlerinde yatan bir kaynak olarak tanımlanabilir. Kurumsal sermaye tek başına kalkınmayı sağlayan bir süper formül değildir. Bununla birlikte, kurumsal sermayenin işlem maliyetlerini düşürerek, bölgesel kalkınmayı kolaylaştırıcı etkileri olabilmektedir. Arz yönlü bir kavram olan kurumsal sermaye, diğer bölgesel kaynakların etkinliğini artıran etkili bir politika aracı olarak kullanılabilir. Kurumsal sermayenin düzeyinin belirlenmesi, nitel belirleyicileri olmasından dolayı zor olabilir.

Anahtar Kelimeler:

Null
2015
Yazar:  
0
2015
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 803
Atıf : 2.387
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini