Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 16
 Görüntüleme 121
 İndirme 51
Bulgaristan’dan Türkiye’ye Gerçekleşen 1950-1951 Göçünün Nedenleri
2016
Dergi:  
Balkan Araştırma Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bulgaria joined the Second World War on the side of Germany and was defeated. The Red Army of Russia, which is among the victors of the war, occupied the country and founded a socialist government close to itself. The Patriotic Front government preferred “the Soviet model” in its domestic and foreign policy. The government applied the policies of pressure, persecution and forced immigration to the minorities in its country, particularly to the Muslim Turks. The Turks, living near Turkish border of Bulgaria were exiled to interior regions by the order of Stalin and those, who resisted to these policies, were forced migration to Turkey in 19501951 years. Bulgarian government applied assimilation policies towards Turks staying in the country in the context of the secret decisions, taken by the Bulgarian Communist Party Central Committee Politburo and tried to create “a socialist society with one-nation”. In this study, the policies towards Turks in Bulgaria and the reasons of their immigrations to Turkey have been analyzed on the basis of official documents

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Balkan Araştırma Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 206
Atıf : 193
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini