Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
Turki̇ye’deki̇ Egi̇ti̇m İsti̇hdam ve İsti̇hdam Edi̇lebi̇li̇rli̇k Konulu Tezleri̇n Anali̇zi̇
2023
Dergi:  
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın amacı, Türkiye’de 2000-2021 yıllarında, eğitim/öğretim ve istihdam/istihdam edilebilirlik konularında yapılan tezlerin kapsamlı, bütüncül analizini yapmaktır. Bu çalışmada içerik analizinin betimsel içerik analizi yöntemiyle kategorik çözümleme tekniğinden yararlanılmıştır. Çalışmanın evrenini YÖK Ulusal Tez Merkezinde erişime açık 2000-2021 yılları arasındaki eğitim/öğretim ve istihdam/istihdam edilebilirlikle ilgili, örneklemi belirlenen ölçütlere uyan Türkiye’de yapılan 55 tez oluşturmaktadır. Verileri toplamak için Eğitim/Öğretim ve İstihdam/İstihdam Edilebilirliğe İlişkin Yapılan Tezleri İnceleme Formu oluşturulmuştur. Toplanan veriler Excel programıyla özet tablolar oluşturularak, grafikler yapılarak analizler tamamlanmış; kategorilerin frekansı verilmiştir. Tezler değerlendirildiğinde konunun devlet üniversitelerinde, eğitim bilimleri anabilim dalında, 2011 yılından sonra ve yüksek lisans tezi olarak çokça çalışıldığı; örneklem bölgelerinin belirtilmediği, nicel araştırma yönteminin, kurumsal veri setlerinin ve anketin kullanıldığı, örneklem belirleme yönteminin belirtilmediği ancak ikinci olarak evrenin tamamı ve ulaşılabilir örnekleme yöntemlerinin tercih edildiği, istatistiksel analiz yöntemi çoğunlukla belirtilmezken bunu betimleyici ve çıkarımsal istatistiki analizle çıkarımsal istatistiki analizin takip ettiği, yüzde ve frekansın kullanıldığı görülmüştür. Bu çalışma sonucunda konuyla ilgili gelecekte yapılabilecek çalışmalarda örneklem bölgesinin çeşitlendirilmesi, araştırma yönteminde, veri toplama araçlarında ve analizinde çeşitlemeye gidilmesi önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.167
Atıf : 2.588
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini