Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
Toplumsal Düzenin İnşası: Polis Erkinin Eleştirel Teorisi
2023
Dergi:  
Mülkiye Dergisi
Yazar:  
Özet:

Düzen, nizam, sistem gibi kelimeler, komplo teorisyenleri başta olmak üzere popülist söylemden politik demeçlere, köşe yazılarından, bilimsel metinlere kadar konjonktürel bir yönetim açıklaması içeren ve sıkça telaffuz edilen kavramlardandır. Toplumsal düzen, küresel sistem, nizam-ı âlem gibi terminolojik anahtar kavramlar, esasen dünyayı bütünlük içinde gören organizma metaforuna, toplumsal örgütlenmelere, yönetsel sistemlere hatta sömürü (ezen-ezilen) ilişkilerine açıklamalar getirmekte, göndermeler yapmaktadır. Beşeriyetin, içinde yaşadığı ortamı politik-toplumsal-ekonomik açılardan açıklama arzusu, hep var olagelmiştir. Siyasal antropoloji, siyasi tarih, siyaset sosyolojisi ve ekonomi-politik gibi disiplinler, bu alandaki soykütüksel çabaya katkı sunan akademik mecraların başlıcalarıdır. Huberman’ın “Feodal Toplumdan Yirminci Yüzyıla”sı, Wallerstein’in “Dünya Sistemleri Analizi”, Hobsbawm’ın “Çağ” serisi üçlemesi, bu alandaki temel eserlerden bazılarıdır. Sennet, Weber, Habermas, Giddens, Ritzer, Bauman gibi yazarlar, söz konusu alanda genel ya da spesifik araştırmaları içeren metinleriyle öne çıkmıştır. Ancak Polanyi’nin “Büyük Dönüşüm”ü, Marx’ın “Kapital”i, Michael Mann’ın üç ciltlik “İktidarın Tarihi” ve Foucault’un “Hapishane/İktidar/Özne/Cinsellik” gibi temalar üzerine inşa ettiği çok sayıda eseri, Neocleous’un incelediğimiz çalışmasına, yöntemsel, içerik ve kapsam açısından en yakın olanlarıdır. Mark Neocleous tarafından yazılan ve 2013 yılında Ahmet Bekmen tarafından Türkçeye çevrilerek h2o kitap tarafından yayınlanan “Toplumsal Düzenin İnşası: Polis Erkinin Eleştirel Teorisi” adlı kitap, toplumun her dönemde nasıl biçimlendirildiğini inceleyen özgün bir eserdir. Tarihsel ve kronolojik bir anlatım tarzıyla, düzenin her dönemde bir toplumsal sömürü sürecine nasıl dönüştüğünü ve bunun devletin çeşitli idari mekanizmaları aracılığıyla uygulanış tarzlarını açıklayan Neoucleous, esasında geniş kapsamlı bir yönetim eleştirisine girişmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Building Of Social Order: Police Erkin's Critical Theory
2023
Yazar:  
Özet:

Words such as order, norm, system, the theorists of conspiracy are among the concepts that include and are often expressed, from populist speech to political speech, from corner writings to scientific texts. The terminological key concepts such as social order, the global system, the law, the universe, are basically sending explanations to the metafor of the organism that sees the world in integrity, to the social organizations, to the administrative systems and even to the relations of exploitation (ezen-ezilen). The desire of humanity to explain the environment in which it lives from a political-social-economic point of view has always existed. Disciplines such as political anthropology, political history, political sociology, and economic-political are the heads of academic institutions that contribute to the genocidal efforts in this field. Huberman's "From the Feodal Society to the Twenty Century", Wallerstein's "Analysis of World Systems", Hobsbawm's "Epoch" series triangles are some of the core works in this field. Writers such as Sennet, Weber, Habermas, Giddens, Ritzer, Bauman have been highlighted by their texts containing general or specific research in the field. But Polanyi’s “Great Transformation”, Marx’s “Capitals”, Michael Mann’s three-course “History of Power” and Foucault’s numerous works on themes such as “Prison/Power/Self/Sensity” are the closest to Neocleous’s work we study, in terms of methodological, content and scope. Written by Mark Neocleous and published by H2o in 2013 by Ahmet Bekmen and translated into Turkish, the book "Building the Social Order: The Critical Theory of the Police Erkin" is an original work that studies how society is shaped in every period. In a historical and chronological style of narrative, Neoucleous, who explains how the order has become a process of social exploitation in every period and how it is implemented through the various administrative mechanisms of the state, in essence enters into a broad-wide government criticism.

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Mülkiye Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 814
Atıf : 1.866
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini