Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 5
Melez Yöntemler ile Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisinde Yayınlanan Bilimsel Makalelerin Sınıflandırılması
2022
Dergi:  
Ankara Üniversitesi SBF Dergisi
Yazar:  
Özet:

Teknoloji, sosyal bilimler ve diğer alanlarda yapılan çalışmaların sayısı hızla artmaktadır. Bu nedenle dergilerde bulunan makalelerin sayısı da her geçen gün artış göstermektedir. Dergide bulunan makaleleri manuel olarak sınıflandırmak çok zaman almaktadır. Bu nedenle, belge seviyesinde sınıflandırma, günümüzde farklı uygulama alanlarında çok sayıda metin belgesi bulunması nedeniyle her zaman önemli bir araştırma konusu olmuştur. Bu noktada, yapılandırılmamış metin analizi yapılmalı ve sınıflandırmak için uygun yöntemler tasarlanmalıdır. Verilerin hızlı artışı nedeniyle, sınıflandırma yapmak için güçlü yöntemlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bundan dolayı, araştırmacılar güçlü yöntemler ve algoritmalar geliştirmeye çalışmaktadırlar. Yöntemlerin ve algoritmaların başarısı, uygulanan dil, verilerin yapısı, analiz edilecek verinin uzunluğu gibi birçok faktöre bağlıdır. Çalışmamızda destek vektör makinesi (DVM), k-en yakın komşu algoritması (KNN), karar ağacı (KA) ve genetik algoritma (GA) tabanlı melez yöntemler kullanılarak Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi’nde bulunan bilimsel makaleler sınıflandırılmıştır. Ayrıca farklı veri kümeleri kullanılarak önerilen yöntemler karşılaştırılmıştır. Çalışmanın sonuçları önerilen GA tabanlı yöntemlerin minimum %82.5 doğruluk oranı ile belge sınıflandırılmasında başarıyla kullanılabileceğini göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Ankara Üniversitesi SBF Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.060
Atıf : 8.120
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini