Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
MEME VE KARACİĞER DOKULARINDA TEK VE ÇİFT YUVALI ANTEN KULLANILARAK YAPILAN MİKRODALGA KANSER TEDAVİSİNİN NÜMERİK ANALİZİ
2022
Dergi:  
Isı Bilimi ve Tekniği Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mikrodalga tedavisi, meme ve karaciğer kanseri gibi hastalıklarda, kanserli hücreleri yok etmek için cerrahi müdahale ihtiyacını ortadan kaldırabilen etkili bir yöntemdir. Mevcut çalışma, malign hücrelerin daha geniş bir çevrede, daha kısa sürede yakılırken çevre dokulara en az hasara sebep olmayı amaçlayan bir metodoloji sunmaı hedeflemektedir. Bu çalışma, 2.45 GHz frekans ve 10 W güç değeri kullanılarak sonlu eleman metoduyla gerçekleştirilmiştir. Meme ve karaciğer dokularında, eş eksenli tek yuvalı ve çift yuvalı antenler için bir kıyaslama sunulmuştur. Araştırılan parametreler yuva sayısı, doku tipi ve mikrodalga kanser tedavisinin süresi iken sonuçta incelenen parametreler özgül soğrulma oranı ve sıcaklık dağılımıdır. Çalışmanın sonucunda, hem en yüksek özgül soğrulma oranı hem de en yüksek sıcaklık değeri, karaciğerde tek yuvalı antenle elde edilmiştir ve elde edilen sıcaklık dağılımının zamana bağlı olduğu görülmüştür. Karaciğerde elde edilen en yüksek sıcaklık değeri, tek yuvalı antende 93.9oC ve çift yuvalı antende 82.8 oC olmuştur. Aynı değerler meme dokusunda, tek yuvalı antende 93.0 oC ve çift yuvalı antende 69.8 oC olarak kaydedilmiştir. Tek yuvalı anten için, karaciğer ve meme dokularının tedavisinde kullanılmak üzere yeni korelasyonlar sunulmuştur. Yapılan çalışmanın, tıp alanında katkı sağlaması beklenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Numerical Analysis Of Microwave Cancer Therapy Using Single and Double Slot Antennas For Breast and Liver Tissues
2022
Yazar:  
Özet:

Microwave cancer therapy is an effective method used to destroy cancer cells which eliminates the need for surgical intervention in diseases such as breast and liver cancer. The present study aims to present a methodology for the destruction of killing the malignant cells in a wider periphery by means of burning in a shorter time meanwhile causing minimal damage to the healthy tissues. The study is carried out for a frequency value of 2.45 GHz and for a power value of 10 W using finite element methods. A comparison between coaxial single-slot antenna and double-slot antenna is conducted for liver and breast tissues. Investigated parameters are the slot number, the type of the tissue and the duration of microwave cancer therapy. The specific absorption rate and temperature distribution are the examined parameters. The results of the study show that both peak specific absorption rate and peak temperature value are obtained for microwave coaxial single slot antenna within the liver tissue, and it is observed that the temperature distribution depends on time. Maximum temperature value is attained as 93.9oC and 82.8oC for single and double slot antennas for liver tissue whereas the so-called values are 93.0oC and 69.8oC for breast tissue. New correlations are given for the treatment of liver and breast tissues using coaxial single slot antenna. It is anticipated that the present study makes a contribution in the field of medicine.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Isı Bilimi ve Tekniği Dergisi

Alan :   Mühendislik; Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 58
Atıf : 4
Isı Bilimi ve Tekniği Dergisi