Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 22
 İndirme 4
Ortaokul Öğrencilerinin 21. Yüzyıl Öğrenme ve Yenilenme Becerilerini Kullanma Düzeylerinin Belirlenmesi
2021
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, ortaokul öğrencilerinin 21. yüzyıl öğrenme ve yenilenme becerilerini kullanma düzeylerini belirlemektir. Araştırmada betimsel tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın verileri, 21. Yüzyıl Öğrenme ve Yenilenme Becerileri Ölçeği (21 ÖYBÖ) ile toplanmıştır. Ölçek, Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal ve Beşerî Bilimleri Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kurulu tarafından incelenmiş ve etik açıdan uygun bulunmuştur (Karar Tarihi ve Sayısı: 18.12.2020-270). Araştırmanın örneklemi, Kütahya Merkez ilçede basit tesadüfi örnekleme yöntemiyle belirlenen ortaokulların 5, 6, 7. ve 8. sınıflarında öğrenim gören 811 öğrenciden oluşmuştur. Araştırmadan elde edilen verilerin analizinde, dağılımın belirlenmesi amacıyla frekans ve yüzdelik değerleri; değişkenler arasındaki farkın anlamlılığını belirlemek amacıyla ilişkisiz örneklemler için t-testi ve tek yönlü varyans analizi tekniğinden yararlanılmıştır. Araştırmada, öğrencilerin 21ÖYBÖ ölçeğinin alt boyutlarından ve tamamından aldıkları ortalama puanların yüksek olduğu görülmüştür. Ortalama puanların yüksekliği, öğrencilerin öğrenme ve yenilenme becerilerini sıklıkla düzeyinde kullandıklarını göstermiştir. Yapılan analizler sonucunda, öğrencilerin puanları arasında sınıf değişkenine göre anlamlı farklılıklar bulunmazken cinsiyet, babalarının eğitimi, annelerinin eğitimi ve aylık gelir durumu değişkenleri bakımından anlamlı farklılıklar olduğu görülmüştür. Bu sonuçlar, güncel yaklaşımlara göre revize edilen öğretim programlarının ve öğrencilerin okul ve sosyal çevrelerinde geçirdikleri öğrenme yaşantılarının, 21. yüzyıl öğrenme ve yenilenme becerilerinin gelişiminde etkili olduğu şeklinde yorumlanmıştır. Araştırma sonunda elde edilen verilerin desteklenmesi için çalışmaların çeşitlendirilmesi ve bu doğrultuda yarı deneysel ve nitel çalışmaların yapılması önerilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

21 High School Students. Determining The Levels Of Use Of Century Learning and Renewal Skills
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to determine the levels of high school students using the 21st century learning and renewal skills. In the study, a visual scan model was used. Results of the study, 21. The century of learning and renewal skills is gathered with the scale of learning and renewal skills (21. The scale was studied by the Council for Scientific Research and Publishing Ethics of the University of Afyon Kocatepe and found ethically appropriate (Decision Date and Number: 18.12.2020-270). The sample of the study consisted of 811 students who studied in the 5th, 6th, 7th and 8th classes of high schools determined by the simple random sample method in Kütahya Central district. In the analysis of the data obtained from the study, the frequency and percentage values were used for the purpose of determining the distribution, the t-test for non-related samples and the one-way variance analysis technique for determining the significance of the difference between the variables. The study found that the average scores that students obtained from the lower dimensions and the whole of the 21STE scale were high. The high level of average scores has shown that students often use their learning and renewal skills at a level. The analysis found that there were no significant differences between the students’ scores according to the class variable, while there were significant differences in terms of gender, their parents’ education, their mothers’ education and their monthly income. These findings have been interpreted in the form that the curriculum revised according to current approaches and the learning experiences students spend in their school and social environments have an impact on the development of the 21st century learning and renewal skills. The research was proposed to diversify the studies to support the data obtained at the end of the study and to conduct semi-experimental and qualitative studies in this direction.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.089
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini