Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 146
 İndirme 54
MEDYA VE KÜLTÜR ENDÜSTRİSİ ELEŞTİRİSİNİN YENİDEN ÜRETİMİ
2020
Dergi:  
Selçuk İletişim
Yazar:  
Özet:

Tarih boyunca bütünüyle değiştiğini düşündüğümüz dünya, bir yönüyle değişimden çok adeta günün koşullarına göre şekillenmekte ya da uyarlanmaktadır. Onlarca veya yüzyıllarca önce ortaya atılan düşüncelerin ve kuramların, bugün bile önemli ölçüde geçerliliğini koruması bu fikri güçlendiren bir olgu olarak karşımıza çıkmaktadır. Tüm düşüncelerin temelinde ise her zaman statik bir konu olmuştur. Toplumu var eden temel öğelerden biri olan kültür de tüm zamanların statik bir tartışma konusu, uyarlanan düşüncelerin odak noktası olmuştur. Modern dönemin kitle iletişim araçlarının ve teknolojisinin eleştirisini yapan Frankfurt Okulu ve Kültürel Çalışmalar’ın düşünürlerinin söylemleri de benzer şekilde kültüre bağlanmaktadır ve postmodern döneme ışık tutmaktadır. Çalışmanın amacı modern dönemin kitle iletişim araçlarının eleştirisini barındıran ‘Kitle Kültürü’, ‘Kültür Endüstrisi’, ‘Elitist Kültür’ ve ‘Popüler Kültür’ kavramlarının, günümüz kitle iletişimindeki postmodern uyarlamalarının bir okumasını yapmaktır. Bu nedenle çalışmada günümüz kitle kültürünü, dolayısıyla kültür endüstrisini yansıtan sosyal medyaya atıfta bulunularak, teorik bir tartışma yürütülecek ve kitle iletişim araçlarına yönelik düşüncelerin yeniden üretimine dikkat çekilecektir. Buna ek olarak çalışmanın, eleştirel görüşün düşünürlerinin kuramlarına dayanarak, onların görüşleri ışığında geliştirilebileceği ve farklı akademik görüşlerin de alanda tartışma yaratmak adına değerli katlıları olabileceği düşünülmektedir. Zira tartışma olmaksızın söz konusu kuram ve kuramcıları anmak onların geçmişte düşünce üretme çabalarına kayıtsız kalmak, bilgi miraslarına sahip çıkmamak olarak değerlendirilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Media and Culture Industry Criticism
2020
Yazar:  
Özet:

The world that we think has changed completely throughout history, in a way, more than change, is shaped or adapted according to the conditions of the day. The fact that the thoughts and theories revealed decades or centuries ago, even today, retain their validity to a substantial extent, appears to us as a fact that strengthens this idea. At the bottom of all thoughts, it has always been a static topic. Culture, one of the core elements that exists in society, has also been a static topic of discussion of all time, the focus of adapted thoughts. The words of the thinkers of the Frankfurt School and Cultural Studies, who criticized the mass media and technology of the modern era, are similarly linked to culture and keeps the light of the postmodern era. The objective of the study is to make a reading of the concepts of ‘crowd culture’, ‘cultural industry’, ‘elithistic culture’ and ‘popular culture’, which contain the criticism of the mass communication tools of the modern era, the postmodern adaptations in today’s mass communication. Therefore, in the study, referring to social media that reflects today’s mass culture, therefore the cultural industry, a theoretical discussion will be conducted and the attention will be attracted to the re-production of ideas towards the means of mass communication. In addition, it is believed that the study, based on the theories of critical opinions thinkers, can be developed in the light of their opinions and that different academic opinions can also have valuable layers to create discussion in the field. Remember the theories and theorists in question without discussion can be regarded as being ignorant of their efforts to produce thought in the past, not possessing knowledge heritage.

Anahtar Kelimeler:

Reproduction Of Media and Mass Culture Criticism
2020
Yazar:  
Özet:

The discourse elaborated by theFrankfurt School and Cultural Studies, which criticize modern media and technology, are likewise connected to the culture and shed light on our day. Moreover,it is thought that the critical point of view of the culture forms produced by traditional communication technologies is reproduced through the new media of today.In this context, the aim of the study is to make a read of the reproduction of the concepts of Mass Culture, Culture Industry, Eliteist Culture and Popular Culture in terms of today'smass communication technologies that contain the criticism of traditional mass media.Therefore, in the study a theoretical discussion will be conducted with reference to social media that reflects today's mass culture. Thus the cultural industry, and it will draw attention to the reproduction of thoughts about mass media.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Selçuk İletişim

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 718
Atıf : 7.576
Selçuk İletişim