Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 6
İkinci Dilde Anlama Çabasının Araştırılması: Türk İngilizce Konuşucuları ile Öncül Bir Çalışma
2021
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, Türkçe anadili altyapısına sahip İngilizce konuşucularının sözlü dil üretimlerini anlamak üzere dinleyiciler tarafından sarf edilen çabayı, yani anlama çabası olgusunu araştırmaktır. Bu kapsamda, Türkiye’de bulunan iki devlet üniversitesinin İngilizce Öğretmenliği programlarında öğrenim gören 16 öğretmen adayından, sesli okuma, fotoğraf betimleme ve duruma uygun ifade geliştirme görevleri yardımıyla konuşma örnekleri alınmıştır. Söz konusu kayıtlar daha sonra, farklı birinci dil artalanlarına sahip 7 İngilizce konuşucusuna, dokuzlu likert tipte bir ölçek yardımıyla sunulmuş, kendilerinden her bir göreve ait ses kaydını anlamakta yaşadıkları kolaylık veya güçlüğü bu ölçek üzerinde belirtmeleri istenmiştir. Dinleyiciler ayrıca, her bir kaydı anlamalarını kolaylaştıran veya zorlaştıran unsurları da yazılı olarak ifade etmiştir. Çalışmanın sonuçlarına göre dinleyicilerin, Türk İngilizce konuşucularını anlamada dikkate değer bir zorluk yaşadıkları görülmüştür. Dinleyicilerin sözlü dil içeriğini anlamalarını kolaylaştıran veya zorlaştıran unsurlarla ilişkili olarak ise 5 ana tema ortaya çıkmıştır. Ana temalar konuşmayı anlama, konuşma hızı ve akıcılık, yabancı aksan, kötü veya hatalı sesletim ve sesletim hataları olarak belirlenmiştir. Sesletim hataları ana temasının altında ise ünlü ve ünsüz hataları, durak, ezgi ve vurgu hataları ile hatalı sesletilen sözcükler olmak üzere üç alt temaya ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 477
Atıf : 2.167
2023 Impact/Etki : 0.128
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi