Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
Recitation in The Context Of “ḥamzah’s Recitation" From The Perspective Of Nasafī: Content Analysis
2023
Dergi:  
Mîzânü’l-Hak: İslami İlimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalede amaçlanan şey, okuyuş farklılıklarını vurgulayarak zenginleştirilmiş Ebü’l-Berekât Nesefî’nin (ö. 710/1310) tefsirinde Ḥamza ibn Habib al-Zayyat'ın (ö. 156/773) kıraatine mikro düzeyde odaklanmaktır. Bu çalışma, söz konusu tefsirin, “Ḥamza’nın okuyuşu (قراءة حمزة)" ifadesinin yer aldığı pasajlarıyla sınırlıdır. Böyle bir araştırmanın daha önce yapılmamış olması makalenin özgünlük değerini gösteren bir kanıt olarak görülebilir. Elde edilen verileri değerlendirmek için "mesaj içeriği" özelliklerine odaklanan içerik analizi yöntemi kullanılmıştır. Araştırmanın bulgularına göre Ḥamza ve öğrencisi Ali’nin (el- Kisâî) isimleri Nesefî'nin tefsirinde sıkça geçmektedir. Ḥamza kıraatinin Nesefî'nin tefsirine dahil edilmesi, Nesefi’nin metodolojisi ve yorum tarzıyla uyumludur. Ek olarak bu araştırma, Nesefî'nin tefsiri konusundaki literatüre katkı sağlarken, bir yandan da Ḥamza'nın okuyuşunun Nesefî'nin yorumundaki önemini vurgulamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Özet:

The purpose of this article is to focus on the recitation of Ḥamza ibn Habib al-Zayyat (d. 156/773), by highlighting reading variations in the enriched commentary of Abū al-Barakāt Nasafī’s (d. 710/1310) at a micro-level. The research is confined to passages in this tafsir where the term "Ḥamza's recitation (قراءة حمزة)" is mentioned. The fact that such research has not been conducted before is the evidence of its originality. The content analysis method, focusing on "message content" features, has been used to evaluate the acquired data. According to the findings of the research, the names of Ḥamza and his student Alī (al-Kisā'ī) frequently appear in Nasafī's commentary. The inclusion of Ḥamza's recitation in Nasafī’s commentary is in line with Nasafī's methodology and style of interpretation. Furthermore, this research contributes to the literature on Nasafī's commentary and emphasizes the significance of Ḥamza's recitation in Nasafī's interpretation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Mîzânü’l-Hak: İslami İlimler Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 250
Atıf : 150
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini