Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 67
 İndirme 23
Osmanlı Devleti’nde Batı İmajı
2011
Dergi:  
NEAR EAST HISTORICAL REVIEW
Yazar:  
Özet:

Osmanlı İmparatorluğu’nun sosyal, kültürel, sanatsal ve mimari hayatı hakkında tafsilatlı bilgiedinmek için o dönemde kaleme alınmış sefaretname ve seyahatnamelerden yararlanılabilir. Gözlemlerini veyaşadıklarını kaleme alan bu şahıslar çoğunlukla sefirler ve seyyahlardır. Bu kişilerin kaleme almış olduklarıeserler, gidilen ülkenin sosyal ve ekonomik yapısını, teşrifat usullerini ve Osmanlı’ların Batı’ya karşı tutumve düşüncelerini de yansıtmaktadır. Bu eserlerin ilk olarak yazılmaya başlandığı dönemde, Batı’yı diplomatikolarak kendine hiçbir şekilde eşit haklara haiz muhatap kabul etmeyen Osmanlı’nın daha sonra gerilemesi ileön plana çıkmaya başlamış ve devletin kötü gidişatı engellemek için Batı’daki gelişmelerden yararlanmayoluna gidilmiştir. Böylelikle Osmanlı Devleti’nde bir ‘Batı İmajı’ oluşmaya başlamış ve Batı toplumununyaşam biçimini, gelenek-göreneklerini ve uygarlık düzeyini yansıtan bu tarz eserlerden faydalanılma yolunagidilmiştir. Nitekim Osmanlı döneminde Avrupa’ya çeşitli vesilelerle giden seyyahlar ve gönderilen sefaretheyetleri tarafından tutulan raporlar ile zengin bir içerik oluşturulmuştur. Bu çalışmamızda OsmanlıDevleti’nin Avrupa’ya bakış açısını, dönemsel olarak ne şekilde değiştiğini ve devlet nezdinde nasıl bir batıimajının oluştuğunu ortaya koymaya çalışacağız. Ayrıca Osmanlı Devleti’nde oluşturulan bu yapı sayesindegerek yönetimsel gerekse toplumsal anlamda nasıl gelişme ve değişmelerin yaşandığını sosyal, kültürel,sanatsal ve mimari açılardan dönemin çeşitli sefaretname ve seyahatnamelerinden örneklendirerekyansıtacağız.

Anahtar Kelimeler:

The Ottoman State Of The End
2011
Yazar:  
Özet:

To learn more about the social, cultural, artistic and architectural life of the Ottoman Empire, you can take advantage of the sefaretnames and travelnames that were taken in that period. Those who have seen their sights are mostly seafarers and travelers. The things that these people have taken in mind reflect the social and economic structure of the country, the processes of dissolution and the attitudes and thoughts of the Ottoman people against the West. In the period when these works began to be written first, the Ottoman, who did not accept the same rights in any way by diplomatic means of the West, began to come to the front plan with the subsequent decline and the development in the West was not used to prevent the poor progress of the state. Thus, in the Ottoman State, a “Western Image” began to form, and the use of this kind of works that reflect the form of life, the traditions and the level of civilization of the Western society was made. In fact, in the Ottoman period, a rich content was created with the reports kept by the travelers and sefaretheyetes sent to Europe with various occasions. In this work we will try to reveal the viewpoint of the Ottoman State to Europe, how periodically it has changed and how a western image is formed in the state. In addition, thanks to this structure created in the Ottoman State, we will illustrate how the development and changes in the social, cultural, artistic and architectural aspects of the period and the various travel and travel.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
NEAR EAST HISTORICAL REVIEW

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 229
Atıf : 161
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini