Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 19
 İndirme 2
"istiklâl Marşı" Üzerine Bir Tahlil Denemesi
2021
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları (HÜTAD)
Yazar:  
Özet:

“İstiklâl Marşı”, bugüne dek pek çok çalışmada farklı yönleriyle ele alınmıştır. Bu çalışmada ise millî marşımızın retorik manada değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Çalışmada öncelikli olarak “İstiklâl Marşı”nın askerî, siyasî ve sosyal hayat çizgisinden geçerek oluşumuna yer verilmiş ardından retorik inceleme yapılmıştır. İncelemede eserin söz varlığı kurgusu (gramer incelenmesi), anlatım teknikleri (eski terimle fesahat kurallarının gözden geçirilmesi) ve anlatım gücünü ve güzelliğini yaratan unsurlar irdelenmiştir. Yapılan incelemelerin neticesinde “İstiklâl Marşı”mızın yüksek düzeyde bir “hitabet” üslûbu ile kaleme alındığı görülmüştür. Mehmet Âkif, kullandığı edebî sanatlar, gözettiği “fesahat” ve “belâgat” kurallarına eksiksiz uygunluk ile bu şiiri “âlî üslûp” tarzında oluşturmaya özen göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

An Assessment On The National Anthem
2021
Yazar:  
Özet:

The national anthem has been studied in different views in many studies. In this study, it is aimed to examine the rhetoric art of the National Anthem. In the study, first of all, the emergence of the National Anthem by through the military, political and social culture was examined, and then a rhetorical analysis was followed this. In the study, the vocabulary construction (examination of grammar), expression techniques (reviewing the rules of fluency and the old terms), and the elements that create the power and beauty of expression were examined. As a result of the examination, it has seen that “The National Anthem” was written as a high level of “oratory” style. Mehmet Âkif composed this poem in the “exalted form”, in full compliance with the literary arts and the rules of “elegance” and “rhetoric” that he used.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Hacettepe Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları (HÜTAD)

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 366
Atıf : 1.089
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini