Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 41
 İndirme 9
Algılanan Kent Rekabetçiliğinin Kent Markalaşması Üzerine Etkisi: Düzce İli Ekoturizm Örneği
2021
Dergi:  
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı; algılanan kent rekabetçiliği ile kent markalaşması arasındaki ilişkinin irdelenmesidir. Araştırma evrenini Düzce ili oluşturmaktadır. Araştırmada örnekleme yöntemi olarak kolayda örnekleme yöntemi seçilmiştir. Veriler anket tekniği kullanılarak elde edilmiştir. Toplamda 423 anket dağıtılmış 394 anket üzerinden değerlendirme yapılmıştır. Toplanan verilere faktör, korelasyon ve regresyon analizleri uygulanmıştır. Faktör analizi sonuçlarında algılanan kent rekabetçiliği ile ilgili altı ve kent markalaşması ile ilgili de altı boyut ortaya çıkmıştır. Algılanan kent rekabetçiliği ile ilgili boyutlar; gelişmiş faktör koşulları, uzmanlaşmış faktör koşulları, talep koşulları, ilgili ve destekleyici endüstriler, firma stratejisi-yapısı ve rekabet ile devletin rolü olarak belirlenmiştir. Kent markalaşması ile ilgili boyutlar ise, kentin bilinirlik düzeyi, kentin fiziksel çevresinin çekiciliği, kentin potansiyel imkânlarının düzeyi, kentin canlılık düzeyi, yerel halkın farkındalık düzeyi ve kentin kamusal olanaklarının kalite düzeyinden oluşmaktadır. Yapılan regresyon analizleri sonucunda algılanan kent rekabetçiliği boyutlarının (gelişmiş faktör koşulları, uzmanlaşmış faktör koşulları, talep koşulları, devletin rolü) kent markalaşması boyutları üzerinde etkisi olduğu saptanmıştır. * Bu makale, Selim Özkurt'un 'Algılanan Kent Rekabetçiliği ile Kent Markalaşması Arasındaki İlişkinin İrdelenmesi Eko-turizm Sektörü Örneği' adlı tez çalışmasından üretilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The impact of urban competitiveness on urban branding: a fair example of ecotourism
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to identify the relationship between the recognized competitiveness of the city and the city branding. The research creates the universe straight. The method of sampling is selected as a simple method of sampling. The data is obtained using the survey technique. A total of 423 surveys were evaluated from 394 surveys distributed. The collected data has been applied to factor, correlation and regression analysis. The results of the factor analysis showed six dimensions related to the competitiveness of the city and six dimensions related to the city branding. The dimensions related to urban competitiveness are identified as the state’s role with advanced factor conditions, specialized factor conditions, demand conditions, relevant and supporting industries, corporate strategy-building and competition. The dimensions associated with the city branding are the level of awareness of the city, the attractiveness of the city’s physical environment, the level of the city’s potential possibilities, the level of the city’s vitality, the level of the local people’s awareness and the level of the quality of the city’s public facilities. The results of the regression analysis have found that the dimensions of urban competitiveness detected have an impact on the dimensions of urban markage (the advanced factor conditions, the specialized factor conditions, the demand conditions, the role of the state). * This article is derived from Selim Özkurt's thesis "The Relationship Between Competitiveness of the Algued City and Urban Marking Example of the Eco-Tourism Sector".

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türk Turizm Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 627
Atıf : 2.256
2023 Impact/Etki : 0.435
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi