Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 33
 İndirme 1
Türkiye'de Mülteci Krizinde İnternet ve Sosyal Medya Kullanımı: Suriyeli Mültecilerle İlgili Web Sitelerinin Karşılaştırmalı Analizi
2018
Dergi:  
Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Türkiye’deki mültecilerle ilgili olarak görev yapan ulusal ve uluslararası yardım kuruluşlarının internet üzerinden yürütmüş oldukları faaliyetlere odaklanmaktadır. Ampirik analiz, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Uluslararası Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR) Türkiye şubesi ve Mültecilerle Dayanışma Derneği’nin (Mülteci-Der) resmi web sitelerini kapsamakta olup şu soruların yanıtı aranmaktadır: Resmi web siteleri öncelikle kime, ne tür bilgi sağlamakta, nasıl dizayn edilmekte ve mülteci sorunlarının çözümüne ilişkin belirlenen politikaları nasıl yansıtmaktadır? Söz konusu resmi web siteleri enformasyon akışı ve bilgi paylaşımı açısından mültecilerin topluma entegrasyonunu sağlayacak yeterli ve etkin iletişim olanaklarını kullanıcılarına sunmakta mıdır? Web siteleri; Rachel K. Gibson, Michael Margolis, David Resnick ve Stephen J. Ward tarafından siyasi partilerin web sitelerinin analizinde kullanılan “web site analiz ölçeği” kullanılarak analiz edilmiştir. Kuruluşların resmi web siteleri 1-28 Şubat 2018 tarihinde incelenmiş, siteler fonksiyon ve sunum özellikleri sağlama kapasitelerine göre puanlandırılmıştır. Araştırmada, enformasyon akışı ve paylaşımı açısından Türkiye’nin resmi kurumları olan AFAD ve Göç İdaresi web sitelerinin diğerlerine göre daha etkin dizayn edildiği bulgulanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 342
Atıf : 977
Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi