Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
Tarihî Komşular Moğolistan ve Türkiye Cumhuriyeti Arasındaki İkili İlişkiler ve Stratejik Ortaklık Olanakları
2021
Dergi:  
Asya Araştırmaları Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Devletler dış politikalarına yön verirken belirli stratejiler kullanmaktadır. “İttifak” oluşturmak da devletlerin dış politikalarına yön verirken en çok kullandıkları stratejilerden birisidir. Belirli bir amaç doğrultusunda iki ya da daha fazla devlet ortak çıkarlar etrafında bir araya gelirken kimi zaman maliyeti azaltmak kimi zaman da eylemlerine meşruiyet kazandırmak gayesi ile ittifak oluşturmaktadır. Moğolistan ile Türkiye arasındaki stratejik ortaklık da karşılıklı ilişkilerin kapsadığı hedefler doğrultusunda değerlendirilmelidir. Haziran 2019’da Moğolistan ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 50. Yıldönümü kutlanmıştır. Yıldönümünü kutlamak amacıyla, iki ülke arasındaki yarım asırlık iş birliğini ve diplomatik ilişkilerin sonucunu, başarısını ve gelecek yarım asırda dikkat edilmesi gereken önemli konuları ele alan, karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan konferanslar dahil olmak üzere çeşitli faaliyetler hem Türkiye’de hem de Moğolistan’da organize edilmiştir. Bu faaliyetlerde karşılıklı ilişkilerin ortak değerlerinin “demokrasi, yönetim ve hukukun üstünlüğü” olduğu ve bu ortak değerlerin dikkate alınarak iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da genişletilmesi yolunda önemli adımların atılacağı Moğolistan ve Türkiye taraflarınca dile getirilmiştir. Aslında 1990 yılı “dış politika konsepti” çerçevesinde yeniden bir değerlendirmeye gidilerek çok boyutlu dış politika ve dünyanın çeşitli ülkeleriyle ikili ilişkileri geliştirme hedefleri belirlenmiştir. Türkiye ile yapılacak iş birlikleri ilhamı da bu tarihten itibaren devam edegelmiştir. Bu araştırma, son yirmi yılda siyasi, sosyo-ekonomik ve insani ilişkiler alanındaki son iş birliğine vurgu yaparak, Türkiye Cumhuriyeti ile Moğolistan arasındaki ikili ilişkilerde yeni başlatılan “3. komşu politikasının” sonuçlarını değerlendirmeye çalışmaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

Tari̇hî Komsular Mogoli̇stan ve Turki̇ye Cumhuri̇yeti̇ Arasindaki̇ İki̇li̇ İli̇ski̇ler ve Strateji̇k Ortaklik Olanaklari
2021
Yazar:  
Özet:

States use specific strategies to direct their foreign policy. Creating a "alliance" is also one of the strategies that the states use most when directing their foreign policy. Two or more governments gather together around common interests for a specific purpose, while sometimes it creates alliances with the aim of reducing costs and sometimes it creates alliances with the aim of legalizing their actions. The strategic partnership between Mongolia and Turkey should also be assessed in accordance with the objectives covered by mutual relations. In June 2019, the establishment of diplomatic relations between Mongolia and Turkey was 50. My anniversary is celebrated. In order to celebrate its anniversary, a variety of activities, including conferences on mutual exchange of ideas, discussing the half-century cooperation between the two countries and the outcome, success of diplomatic relations and important topics to be considered in the next half-century, have been organized in both Turkey and Mongolia. In these activities the common values of mutual relations are “democracy, governance and the superiority of law” and considering these common values, important steps will be taken in the way of further expansion of the relations between the two countries. In fact, in the framework of the 1990 "external policy concept", a re-evaluation of the multi-dimensional foreign policy and the development of bilateral relations with the various countries of the world has been established. The cooperation with Turkey has continued since this date. This study emphasizes the latest cooperation in the field of political, socio-economic and human relations over the past twenty years, trying to evaluate the results of the newly launched "third neighbouring policy" in the bilateral relations between the Republic of Turkey and Mongolia.

0
2021
Yazar:  
Özet:

Devletler; dış politikalarına yön verirken belirli stratejiler kullanmaktadır. “İttifak” oluşturmak da devletlerin dış politikalarına yön verirken en çok kullandıkları stratejilerden birisidir. Belirli bir amaç doğrultusunda iki ya da daha fazla devlet ortak çıkarlar etrafında bir araya gelirken kimi zaman maliyeti azaltmak kimi zaman da eylemlerine meşruiyet kazandırmak gayesi ile ittifak oluşturmaktadır. Moğolistan ile Türkiye arasındaki stratejik ortaklık da karşılıklı ilişkilerin kapsadığı hedefler doğrultusunda değerlendirilmelidir. Haziran 2019’da Moğolistan ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 50. Yıldönümü kutlanmıştır. Yıldönümünü kutlamak amacıyla, iki ülke arasındaki yarım asırlık iş birliğini ve diplomatik ilişkilerin sonucunu, başarısını ve gelecek yarım asırda dikkat edilmesi gereken önemli konuları ele alan, karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan konferanslar dahil olmak üzere çeşitli faaliyetler hem Türkiye’de hem de Moğolistan’da organize edilmiştir. Bu faaliyetlerde karşılıklı ilişkilerin ortak değerlerinin; “demokrasi, yönetim ve hukukun üstünlüğü” olduğu ve bu ortak değerlerin dikkate alınarak iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da genişletilmesi yolunda önemli adımların atılacağı Moğolistan ve Türkiye taraflarınca dile getirilmiştir. Aslında 1990 yılı “dış politika konsepti” çerçevesinde yeniden bir değerlendirmeye gidilerek çok boyutlu dış politika ve dünyanın çeşitli ülkeleriyle ikili ilişkileri geliştirme hedefleri belirlenmiştir. Türkiye ile yapılacak iş birlikleri ilhamı da bu tarihten itibaren devam edegelmiştir. Bu araştırma, son yirmi yılda siyasi, sosyo-ekonomik ve insani ilişkiler alanındaki son iş birliğine vurgu yaparak, Türkiye Cumhuriyeti ile Moğolistan arasındaki ikili ilişkilerde yeni başlatılan “3. komşu politikasının” sonuçlarını değerlendirmeye çalışmaktadır. 

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Asya Araştırmaları Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 138
Atıf : 203
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini