Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 55
 İndirme 10
Paradoksal Düşünme: Literatür Taraması
2021
Dergi:  
Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda hem bireysel hem de örgütsel anlamda rekabet koşullarının zorlaşması, sadece doğru olanı yapmanın yeterli olmadığını göstermektedir. Fark yaratabilmek adına şirketlerin çeşitli yollar araması ve denemesi gerekmektedir. Büyük farklar yaratmış ve kazançlar sağlamış işletme ve liderlere bakıldığında, düşünce sistemlerinin, sorunları ele alış şekillerinin ve çözüme bakış açılarının doğrusal değil, paradoksal olduğu görülmüştür. Paradoksal düşünme, sorunu ortadan kaldırmaya odaklanmak yerine, sorunu tüm açılarıyla ele alıp, her perspektiften bakarak zıt düşünceleri incelenmesi ve bu şekilde farklı fırsatların ortaya çıkmasını sağlamayı amaçlamaktadır. Paradoksal düşünme, birbirine zıt olan ancak aynı zamanda sinerjik ve daha büyük bir sistem içinde birbiriyle ilişkili olan unsurları veya dualiteleri birlikte düşünmeyi ifade etmektedir. Bu unsurları ayıran, düşünmeyi teşvik eden ve farklılıkları vurgulayan sınırlar biçimsel mantıkla güçlendirilmiştir. Sınırlar, genel sistemi bütünleştirir, sinerjileri vurgular ve onların paradoksal doğasını güçlendirir. Paradoksal düşünme hem bireysel hem de örgütsel anlamda daha geniş bir pencereden olayları görmeyi sağlamaktadır. Rekabet şartlarının günden güne zorlaştığı piyasa şartlarında, işletmelere doğru karar alma ve çatışmalardan olumlu sonuçlar elde etme avantajı sağlamaktadır. Bu çalışmada, paradoksal düşünme kavramı ile ilgili literatür taraması yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Paradoxal Thought: Literature Screening
2021
Yazar:  
Özet:

In recent years, the increased competition conditions in both individual and organizational terms show that just doing the right thing is not enough. In order to create a difference, companies need to look for and try different ways. When it comes to and leaders that have made big differences and made profits, it has been shown that their thinking systems, ways of dealing with problems and perspectives of solving are not linear, but paradoxical. Paradoksal thinking, instead of focusing on eliminating the problem, aims to address the problem in all aspects and to study the opposite thoughts from every perspective and thus ensure the emergence of different opportunities. Paradoxal thinking means thinking together of elements or dualites that are opposite but are also synergistic and interconnected within a larger system. The boundaries that distinguish these elements, encourage thinking, and emphasize differences, have been strengthened by formal logic. The boundaries integrate the general system, emphasize the synergies and strengthen their paradoxical nature. Paradoxal thinking enables you to see events from a wider window in both individual and organizational terms. In the market conditions where competition conditions become more difficult from day to day, it gives the advantage of making right decisions and obtaining positive outcomes from conflicts. In this study, a scan of literature on the concept of paradoxal thinking was made.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 174
Atıf : 2.437
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini