Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 28
 Görüntüleme 93
 İndirme 37
Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinde Kariyer Stresinin Belirleyicileri
2020
Dergi:  
Journal of Computer and Education Research
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin kariyer stresi belirleyicilerini araştırmaktır. Öğrencilerin yaş ortalaması 21.39±2.60’tır (erkek n=169, kadın n=111). Choi ve arkadaşları (2011) tarafından geliştirilen, Özden ve Sertel-Berk (2017) tarafından Türkçeye uyarlanan “Kariyer Stresi Ölçeği” veri toplama aracı olarak kullanılmıştır. Ölçekten alınan puanlar ile cinsiyet, yaş ve spor yapma durumu arasında anlamlı bir fark bulunamamıştır. Öğrencilerin ölçek puanları ile sınıf değişkenine göre “iş bulma baskısı” ve bölüm değişkenine göre “kariyer belirsizliği ve bilgi eksikliği” alt boyutu arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark bulunmuştur. Sonuç olarak, öğrencilerin sınıf düzeyleri arttıkça iş bulma baskısı yaşadıkları ve eğitim görülen bölüm farklılaştığında “kariyer belirsizliği ve bilgi eksikliği” stresi yaşadıkları belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

School Of Sports Sciences Students' Career Stress Indicators
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to investigate the career stress determiners of the students of the Faculty of Sports Sciences. The average age of students is 21.39±2.60 (man n=169, woman n=111). Developed by Choi and his friends (2011) and adapted to English by Özden and Sertel-Berk (2017) it has been used as a data collection tool. There was no significant difference between the scores taken and gender, age and sporting status. A statistically meaningful difference has been found between the scale scores of students and the sub-dimensions of "employment finding pressure" according to the class variable and the "career uncertainty and lack of knowledge" according to the section variable. As a result, it has been determined that the students are experiencing the pressure to find a job as their class levels increase and they are experiencing the stress of "career uncertainty and lack of knowledge" when the part of education is different.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of Computer and Education Research

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 345
Atıf : 1.561
2023 Impact/Etki : 0.642
Journal of Computer and Education Research