User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 15
 Downloands 1
DİJİTAL KÜLTÜRÜN “OYNANAN” MASALLARI: BRAWL STARS OYUNUNUN GREIMAS’IN EYLEYENSEL ÖRNEKÇESİNE GÖRE İNCELENMESİ
2020
Journal:  
ANASAY
Author:  
Abstract:

Bu makalede dijital oyun, süreklilik içeren bir anlatı olarak ele alınmaktadır. Temel iddiamız dijital oyunların birer anlatı olarak çok katmanlı (multi-layered) bir yapı sergiledikleri ve diğer popüler kültür ürünleri gibi karakterleri, göstergeleri ve eylemleri şematik bir dizgede kullandıklarıdır. Bu kapsamda, etkileşimli ve çok katmanlı bir anlatı yapısı teşkil eden örnek bir oyun olarak Brawl Stars (Kavganın Yıldızları) dijital oyunu incelenecektir. Görselliği ve aksiyonu ön planda tutan anlatılar olarak dijital oyunlar karakterlerin eylemle tanımlandığı özel gösterge sistemleri kurarlar. Bu çerçeveden bakarak, göstergebilimsel yöntemin önemli temsilcilerinden Algirdas Greimas’ın eylem temelli modeli yöntem olarak tercih edilmiştir. Oyun anlatısının etkileşimli yapısı, her oyuncunun farklı bir yolculuk ve kahramanlık hikayesi kurulabilmesine olanak sağlar. Bu noktadan hareketle bu çalışmada öncelikle dijital kültür ve onun içerisinde oyunun yeri açıklanacaktır. Dijital oyunların öne çıkan unsurlarına değindikten sonra inceleme yöntemi kapsamında yapısalcılık, göstergebilim ve Greimas’ın eyleyensel modeli açıklanacaktır. Çalışmanın son aşamasında özellikle çocuk oyuncular arasında popüler olan savaş oyunu Brawl Stars ayrıntılı olarak analiz edilecektir.

Keywords:

The "Playing" Stories of Digital Culture: The Review of the Brawl Stars Game according to the GREIMAS Example
2020
Journal:  
ANASAY
Author:  
Abstract:

In this article, digital game is treated as a story containing continuity. Our basic claim is that digital games show a multi-layered structure as a single story and use characters, indicators and actions like other popular cultural products in a schematic series. In this context, the digital game Brawl Stars will be studied as an example game that forms an interactive and multi-layer narrative structure. As stories that keep vision and action in the forefront, digital games establish specific indicator systems where characters are defined by action. Looking from this framework, from the important representatives of the indicative method, Algirdas Greimas was preferred as the action-based model method. The interactive structure of the game story allows each player to set up a different journey and heroic story. From this point to the move, this study will first explain the digital culture and the place of the game in it. After referring to the outstanding elements of digital games, the study method will describe the structurality, indication and the real model of Greimas. In the final stage of the study, the battle game Brawl Stars, which is popular among children's players, will be detailed.

Keywords:

0
2020
Journal:  
ANASAY
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








ANASAY

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 291
Cite : 387
ANASAY