Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 23
 İndirme 7
Kimlik ve Çokkültürlülük Üzerine Bir Değerlendirme
2021
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küreselleşmenin etkilerinin yoğun olarak hissedildiği günümüzde, pek çok kavram gibi devlet ve kimlik kavramları da yeniden tartışılmaya başlanmıştır. Devletlerin dayanıklılığını ortaya koymada önemli bir role sahip olan Kimlik, insanlığın varoluşundan bu yana toplum içerisindeki en temel olgulardan biridir. Toplumda yaşayan bireylerin “kim” olduğunu anlamaya ve tanımaya olanak sağlayan kimlik ayrıca, kişinin ait olduğu yeri de belirlemektedir. Tarihsel boyutu ile toplumsal süreç içerisinde kendini şekillendiren kimlik; Geleneksel, Modern ve Postmodern dönemlerde meydana gelen kırılmalar akabinde değişikliklere maruz kalmış ve yüklenen farklı anlamlardan ötürü üzerinde görüş birliğine varılamamıştır. Bu çalışmada öncelikle devlet ve kimlik kavramlarının kısa bir incelemesi yapılacaktır. İkinci olarak bireylerin kimlik oluşum süreçleri tarihsel boyutlarıyla ele alınacaktır. Kimliğin, bir bireyin karar verme davranışının kaynağı olarak nasıl işlev gördüğü açıklanmaya çalışılacaktır. Bu çizgi boyunca çalışmada 1960’lardan itibaren çokça tartışılan çok kültürlülük anlayışı ve toplumsal istikrar modelleri ayrıntılı bir şekilde ele alınacaktır. Son olarak ise devletin değişen kimlik politikaları, özellikle alt-üst kimlik anlayışlarının üzerinde durularak değerlendirilecektir. Çalışmadan farklı kültürleri tek tipleştirmek yerine bu farklılıkların zenginlik olduğu düşüncesi ile hareket edilirse ülkede huzur, eşitlik ve barışı sağlama konusunda uzun vadeli kazanımlar elde edilebileceği sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

No Assessment Of Identity and Multiculturalism
2021
Yazar:  
Özet:

Today, when the effects of globalization are deeply felt, the concepts of state and identity, like many concepts, have begun to be discussed again. Identity, which plays an important role in demonstrating the resilience of states, is one of the most fundamental facts within society since humanity has existed. The identity that enables individuals living in society to understand and recognize who they are also determines where the person belongs. The identity that shapes itself within its historical dimension and the social process; the breakdowns that occur in the traditional, modern and post-modern periods have been subjected to changes and have not been reached a consensus due to the different meanings charged. In this study, first, a brief review of the concepts of state and identity will be made. Secondly, the processes of identity formation of individuals will be addressed with historical dimensions. The identity will be attempted to explain how it acts as the source of a individual's decision-making behavior. Thro this line, the study will discuss the concepts of multiculturality and social stability models that have been widely discussed since the 1960s in detail. Finally, the changing identity policies of the state will be assessed by focusing on the underlying identity concepts. Instead of studying different cultures, the idea that these differences are wealth is moved by the conclusion that long-term achievements in the provision of peace, equality and peace in the country can be achieved.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Filoloji; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 774
Atıf : 7.038
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini