Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 49
 İndirme 24
DEPREMZEDELERİN ANLATILARIYLA 1939 ERZİNCAN DEPREMİ VE SONRASINDAKİ GELİŞMELER
2020
Dergi:  
Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sözlü tarih, sıradan insanların olaylar karşısındaki tepkilerini ve bakış açılarını ortaya çıkarmak açısından ayrı bir değer taşır. Olaylardan ziyade, olaylara bakış açısını ortaya çıkarmaya odaklanarak, yazılı tarih belgelerinde bulunamayacak daha insani, kültürel ve inançsal unsurlar sözlü tarih çalışmaları ile açığa çıkarılabilmektedir. Bu yönüyle sözlü tarih, sıradan yaşamların deneyimlerini tarihe katarak, yazılı kaynaklarda bulunmayan farklı bilgilere ulaşmanın bir aracı olmakta ve tarihin nesnesi olan insan unsurunu, kendisine temel bilgi kaynağı olarak almaktadır. Bu çalışmada, Türkiye yakın tarihinin en büyük tabii afetlerinden birisi olan 1939 Erzincan Depremi sözlü tarih yöntemiyle incelenmiştir. Günümüze kadar bu konu ile ilgili akademik alanda birçok çalışma yapılmış olsa da, bu çalışmalar genellikle yazılı belgelere dayalı olarak oluşturulmuştur. Bu çalışma ise sözlü tarih ilkeleri çerçevesinde, insanı merkeze alan bir bakış açısıyla şekillendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The earthquake of 1939 and its subsequent events
2020
Yazar:  
Özet:

The verbal history has a separate value in terms of revealing the reactions and perspectives of ordinary people to events. Instead of events, more human, cultural and religious elements that cannot be found in written historical documents can be revealed by verbal historical studies. In this regard, verbal history, by adding the experiences of ordinary life to history, becomes a means of accessing different information that is not found in written sources, and takes the human element, which is the object of history, as its basic source of information. In this study, the 1939 Erzincan earthquake, which is one of the greatest natural disasters in the recent history of Turkey, was studied by the verbal history method. Although many studies have been conducted in the academic field on this subject to date, these studies are usually created on the basis of written documents. This study, in the context of the verbal principles of history, has been shaped from a perspective that focuses on man.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 396
Atıf : 1.412
Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi