Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 41
 İndirme 4
ÜRDÜN’ÜN SURİYELİ MÜLTECİ POLİTİKASI
2021
Dergi:  
SAKARYA İKTİSAT DERGİSİ
Yazar:  
Özet:

Ürdün Haşimi Krallığı, kurulduğu günden bu yana mültecilere ev sahipliği yapan bir ülkedir. Ürdün’ün Filistinlilerle başlayan mülteci deneyimi günümüzde Suriyeli mültecilerle devam etmektedir. Suriyeli mültecilere yönelik izlenen açık kapı politikası ve dostane yaklaşım, krizin beklendiği gibi kısa süreli olmayacağının anlaşılması üzerine değişmeye ve sertleşmeye başlamıştır. En çok Suriyeli mülteci nüfusuna ev sahipliği yapan ülkelerden biri olması ve ülkenin mülteci yoğunluğu Ürdün’ü Suriyeli mültecilerin bulunduğu diğer ülkelerden farklı kılmaktadır. Ürdün’ü farklı kılan bir diğer özellik ise uluslararası kuruluşların ülkedeki varlığıdır. 2011 yılında ülkeye çağırılan BMMYK, Suriyeli mültecilerin yönetimi noktasında Ürdün hükümeti ile işbirliği halindedir. Uluslararası kurumların ülkedeki varlığı Suriyeli mültecilerin korunması ve güçlendirilmesi adına son derece önemlidir. BMMYK’nın etkisini Ürdün’ün izlediği mülteci politikalarında görmek mümkündür. Ürdün’ün Suriyeli mülteci politikaları olumsuz yönde değişmeye başladığında BMMYK ve sivil toplum kuruluşlarının devreye girdiği ve bu şekilde politikaların iyileştiği örnekler mevcuttur. Ürdün’ün mülteci deneyiminden yararlanarak krizi fırsata çevirmeye çalıştığı görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Syrian Refugee Police
2021
Yazar:  
Özet:

The Kingdom of Yordania has been a host of refugees since its establishment. Jordan’s refugee experience begins with the Palestinians and continues with the Syrian refugees today. The open door policy and friendly approach to Syrian refugees has begun to change and strengthen after the understanding that the crisis will not be as short as expected. Being one of the countries that host the most Syrian refugee population and the country’s refugee intensity makes Jordan different from the other countries where Syrian refugees are. Another feature that makes Jordan different is the presence of international organizations in the country. The UNHCR, which was called to the country in 2011, is in cooperation with the Jordanian government at the point of management of Syrian refugees. The presence of international institutions in the country is extremely important for the protection and strengthening of Syrian refugees. It is possible to see the influence of the BMMYK in the refugee policies followed by Jordan. When Jordan’s Syrian refugee policies began to change in a negative direction, there are examples that the UNHCR and civil society organizations were activated and thus the policies improved. It seems that Jordan is taking advantage of the refugee experience and trying to turn the crisis into an opportunity.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








SAKARYA İKTİSAT DERGİSİ

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 287
Atıf : 1.025
SAKARYA İKTİSAT DERGİSİ