Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 55
 İndirme 15
Bi̇li̇si̇m Ogretmeni̇ Adaylarinin Programlama İli̇ski̇n Ozyeterli̇kleri̇ni̇n Yordayicisi Olarak Bi̇li̇si̇msel Dusunme ve Problem Cozmeye İli̇ski̇n Yansitici Dusunme Beceri̇leri̇
2018
Dergi:  
Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öz-yeterlik, bireyin kendi yeteneklerine ve kapasitesine olan inancıdır. Kişi amaca ulaşabileceğine inanıyorsa bu durum performansına olumlu yansımaktadır. Programlama becerisi, birçok beceri alanıyla ilişkili olup, özyeterlik kavramı programlama becerisinin gelişiminde önemli bir yer tutmaktadır. Programlamaya ilişkin öz- yeterliği ise kişinin program yazarken amaca ulaşabileceğine olan inancı anlamı çıkarılabilir. Bu bağlamda araştırmanın amacı, bilgisayar ve öğretim teknolojileri eğitimi bölümü öğretmen adaylarının programlamaya ilişkin öz-yeterlik algılarının, bazı demografik değişkenler, Bilişimsel düşünme ve problem çözmeye ilişkin yansıtıcı düşünme becerileri ile ne ölçüde yordandığını ortaya koymaktır. Çalışmada öğretmen adaylarından 4 bölümden oluşan anket yardımıyla veriler toplanmıştır. Ankette, demografik verileri içeren kişisel bilgiler bölümü, Ramalingam ve Wiedenbeck 1998 tarafından geliştirilen ve Altun ve Mazman 2012 tarafından Türkçe’ye uyarlanan Programlama İlişkin Öz yeterlik Ölçeği, Kızılkaya ve Aşkar 2009 tarafından geliştirilen Problem Çözmeye İlişkin Yansıtıcı Düşünme Ölçeği ve Korkmaz, Çakır ve Özden 2017 tarafından geliştirilen Bilgisayarca Düşünme Ölçeği kullanılmıştır. Çalışmada kullanılan veri toplama aracı ile Türkiye’de bulunan dört farklı üniversitenin Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümlerinde okuyan öğretmen adaylarından veriler elde edilmiştir. Verilerin analizinde Çoklu Regresyon analizi kullanılmıştır. Analiz sonuçlarına göre bağımsız değişkenler programlamaya ilişkin özyeterliği değeri ile anlamlı şekilde yordamaktadır F 3, 99 = 24.880, p< .001 . Modelin oluşmasına en önemli katkıyı bilişimsel düşünme, sonrasında problem çözmeye ilişkin yansıtıcı düşünme ve bilgisayar ile ilgili gelişmeleri takip etme katkı sunmaktadır. uyarlanmış R2 değeri .413 düzeyindedir, ki bu durum model ile programlamaya ilişkin öz-yeterliğin %41’ini açıkladığını göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Information Teachers Are The Applicants Of The Programming Relationship and The Knowledge Of The Knowledge Of The Knowledge Of The Knowledge Of The Knowledge Of The Knowledge Of The Knowledge Of The Knowledge Of The Knowledge Of The Knowledge Of The Knowledge Of The Knowledge Of The Knowledge Of The Knowledge Of The Knowledge Of The Knowledge Of The Knowledge.
2018
Yazar:  
Özet:

Self-capacity is the belief in the individual’s own abilities and capabilities. If a person believes that he can the goal, this will reflect positively on his performance. Programming skills are associated with many fields of skills, and the concept of selfishness plays an important role in the development of programming skills. The self-capacity of programming can be derived from the belief that the person can the purpose when writing the program. In this context, the purpose of the research is to reveal the extent to which the self-capacity perceptions of the programming candidates of the computer and teaching technology education department, with some demographic variables, informational thinking and problem-solving reflective thinking skills. In the study, the data was collected with the help of 4 departments of the teacher candidates. In the survey, the personal information section containing demographic data, developed by Ramalingam and Wiedenbeck in 1998 and adapted by Altun and Mazman in Turkish in 2012 Programming Relationship Self Qualification Measurement, developed by Redkaya and Aşkar in 2009 Reflective Thought Measurement and Not Fear, Chakır and Özden in 2017 Computer Thought Measurement were used. The data collection tool used in the study has been obtained data from teachers candidates studying in the Computer and Teaching Technologies Education departments of four different universities located in Turkey. Multiple Regression Analysis is used in the analysis of data. According to the results of the analysis, independent variables are processed meaningfully with the programming-related authenticity value F 3, 99 = 24.880, p< .001 . The most important contribution to the formation of the model is computer thinking, then reflective thinking about the problem solving and the contribution to monitoring the developments related to the computer. The adjusted R2 value is at .413 level, which indicates that the model and programming self-sufficiency is 41%.

Anahtar Kelimeler:

0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.157
Atıf : 16.366
2023 Impact/Etki : 0.37
Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi