Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 60
 İndirme 16
Ömer Seyfettin’in Hikâyelerinde Yanlış Batılılaşmanın Kadın-erkek İlişkilerine Yansımaları
2020
Dergi:  
Turkish Studies Language and Literature
Yazar:  
Özet:

1884-1920 yılları arasında yaşamış olan Ömer Seyfettin, Türk hikâyesinin önemli bir basamağıdır. Şiir ve nesir alanında eserleri yanında daha çok yazın hayatında kısa hikâyeleri ile bilinen yazar, askerlik görevinden istifa ederek kendini tamamen yazmaya adamıştır. Genellikle güncel olaylardan beslenen hikâyelerinde fikirleri çerçevesinde Türk toplumunu yansıtmada başarılı olmuştur. Doğu ve Batı kültürüne vakıf olarak fikri ve kültürel çelişkileri bizzat yaşayan bir düşünce insanıdır. Türk tarihinin belki de en karışık ve değişimlere açık olan döneminde yaşayan, kısacık hayatının büyük bölümünde asker olarak görev yapan, politik değişimlere ve çekilen sıkıntıları bilfiil şahit olan Ömer Seyfettin, özellikle II. Meşrutiyet sonrası yazdığı hikâyelerinde kadın-erkek ilişkileri, evlilik ve aşk gibi toplum hayatının önemli kavramlarına yer vermiş ve söz konusu kavramlar çerçevesinde Türk toplumunun içinde bulunduğu durumu, yaşadığı değişimleri öncesi ve sonrasıyla irdelemiştir. Osmanlı Devleti’nin son yıllarında devletin ve toplumun içinde bulunduğu çalkantılı dönemde batı ile karşılaşmada yaşadığı bocalamayı hikâyelerinde işlemiştir. Evliliğin aşamaları, kadın-erkek ilişkileri ve batılılaşma etrafında toplumda gözlemlediği yozlaşmalar hikâyelerde kendilerine yer bulur. Bu doğrultuda Ömer Seyfettin’in söz konusu hikâyelerinde mezkûr meseleler incelenecek yazarın topluma dair yer yer mizahi bir üslupla gündeme getirdiği eleştirileri, metinlerden örneklerle irdelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

In The Stories Of Omer Seyfettin, The Reflection Of The Wrong Westernization On The Women-man Relationships
2020
Yazar:  
Özet:

Omer Seyfettin, who lived between 1884 and 1920, is an important stage in the Turkish history. In addition to his works in the field of poetry and gender, the writer, more known for his short stories in his summer life, resigned from his military duty and dedicated himself to writing completely. He has often been successful in reflecting the Turkish society in the framework of his ideas in his stories featured from current events. As a foundation for the Eastern and Western culture, he is a thought man who personally lives with ideas and cultural contradictions. Omer Seyfettin, who lived in a period that was the most complicated and open to changes in Turkish history, who served as a soldier for a large part of his short life, who witnessed political changes and troubles taken, especially II. In his stories, he wrote about women and men’s relationships, marriage and love, the important concepts of the social life, and in the framework of those concepts, the situation in which the Turkish society is within, the changes in which it lives before and after. In the last years of the Ottoman State, he has worked in his stories of the bullshit that he lived in the confrontation with the West during the bullshit period in which the state and society were within. The stages of marriage, the women-men relationships and the corruption they observe in society around Westernization find themselves in the stories. In this direction, the story of Omer Seyfettin will be studied in the subject matter of the author's criticism of the place about society with a humorous style, which will be drawn up with examples from the texts.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Turkish Studies Language and Literature

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 748
Atıf : 275
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini