Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 46
 İndirme 14
Bütünleşik Kfg Yaklaşımı ile Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Tasarımı: Otomotiv Yan Sanayinde Bir Uygulama
2020
Dergi:  
Yönetim ve Ekonomi
Yazar:  
Özet:

 Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Yönetimi tedarik zinciri paydaşları arasında işbirliğini sağlayarak hammadde, bilgi ve sermaye akışları ile stratejik seviyeden operasyonel seviyeye kadar tüm faaliyetlerin ekonomik, çevresel ve sosyal açıdan dengeli olacak bir biçimde yönetilmesini sağlar. Literatürde sürdürülebilirlik kavramının tedarik zincirinin temel fonksiyonlarına entegre edilmesiyle ortaya çıkan STZY sayesinde firmaların küresel olarak iyi bir pazar pozisyonu elde edebileceği belirtilmektedir. Bu çalışma çoğu kez kavramsal olarak ele alınan  STZY’nin uygulanabilmesi için pratik yaklaşım ortaya koymayı ve böylelikle yöneticilere bir yol haritası geliştirmeyi amaçlamaktadır. Otomotiv yan sanayiinde gerçekleştirilen uygulama esnasında çok kriterli karar verme tekniklerinden Analitik Hiyerarşi Süreci (AHP) ve Kalite Fonksiyon Göçerimi (KFG) kullanılmıştır. AHP ile firmaya özgü  sürdürülebilirlik öncelikleri önem düzeylerine göre sıralanmış, KFG tekniği ile söz konusu öncelikleri gerçekleştiribilmek üzere odaklanılması gereken  tedarik zinciri temel ve  alt uygulamaları belirlenmeye çalışılmıştır. Firmanın sürdürülebilir bir tedarik zincirini gerçekleştirmede öncelikle ürün geri kazanımı, taşımacılıkta birden çok ulaştırma türünün kullanılması, tedarikçilerin birinci ve ikincil tedarikçi olarak sınıflandırılması  konularına odaklanması gerektiği dikkat çekmektedir. Anahtar Kelimeler: Sürdürülebilirlik, Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Yönetimi, Kalite Fonksiyon Göçerimi (KFG), Analitik Hiyerarşi Süreci (AHP) Jel Sınıflandırması: M11, C18, Q56

Anahtar Kelimeler:

Sustainable Supply Chain Design With Integrated Kfg Approach: An Application In The Automotive Sub-industry
2020
Yazar:  
Özet:

Sustainable Supply Chain Management provides cooperation between the supply chain stakeholders, ensuring that raw materials, information and capital flows and all activities from strategic to operational level are managed in a way that is economically, environmentally and socially balanced. With the integration of the concept of sustainability in literature into the core functions of the supply chain, STZY indicates that companies will be able to a good market position globally. This study is often aimed at presenting a practical approach to the implementation of the STZY, which is often discussed conceptually, and thus developing a road map for managers. During the implementation in the automotive sub-industry, multiple criteria decision making techniques have been used by the Analytical Hierarchy Process (AHP) and Quality Function Migration (KFG). AHP and the company’s specific sustainability priorities are ranked according to their importance levels, the supply chain that needs to be focused on the implementation of the priorities with the KFG technology has been tried to determine the basic and sub-applications. In achieving a sustainable supply chain, the company should focus primarily on the issues of product recovery, use of multiple types of transportation in transportation, the classification of suppliers as first and secondary suppliers. Keywords: Sustainability, Sustainable Supply Chain Management, Quality Function Migration (KFG), Analytical Hierarchy Process (AHP) Gel Classification: M11, C18, Q56

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Yönetim ve Ekonomi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.114
Atıf : 12.632
2023 Impact/Etki : 0.325
Yönetim ve Ekonomi