Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 43
 İndirme 12
Pakistan, Sindh, Bengal Halk Hikâyelerinde Yer Alan Olaylardaki Benzerlikler
2016
Dergi:  
Route Education and Social Science Journal
Yazar:  
Özet:

Ülkelerin kendi halk edebiyatları arasında yaratmış oldukları hikâyeler çeşitli konular üzerindedir. Konuların mutlu sonla bitenleri de vardır, trajedi ile bitenleri de vardır. Farklı ülkelerde farklı şekillerde ortaya çıkarılmış olan hikâyeler bazı yönleriyle birbirlerine benzerlik gösterirken, bazıları ise tamamıyla birbirinden farklıdır. Pakistan halk folkloru içerisinde yer alan hikâyeler, kimi zaman bir kitap içerisinde ufak ufak parçalar halinde oluşturulurken kimi hikâyelerin kendileri komple bir kitap halindedir. Genelde bir kitap içerisinde yer alan bir hikâyenin bütününü okumak zaman alırken, bir kitap içerisinde kısa ama özlü bir şekilde yer alan hikâyelerde bulunmaktadır. Pakistan folkloru içerisinde çok meşhur olan hikâyeler yer almaktadır. Bunların en bilinenleri “Sassi Punnu”, “Sohni Mahinval”, “Heer’in Öyküsü” ve diğer hikâyelerdir. Hikâyelerde yer alan olaylar, birbirleriyle benzerlikler göstermektedir. Olayların başlangıcı, kahramanların özellikleri, yaşadıkları yerler, kadın kahramanların güzelliği, birbirini seven kişilerin maddi durumlarının farklılıkları, benzer tehlikeler, kişilerin kötülüğü ve öykülerin sonlarının benzerlikleri temaları bu halk hikâyeleri içerisindedir. Bu edebiyat türü ile ilgili Türkiye’de çok sınırlı sayıda yayın yer almaktadır, bu edebiyata dair hikaye kitapları genelde çok eski zamanda yayımlanmış olan eski tarihli İngilizce kitaplar ve Pakistan’da yayımlanmış olan Urduca kitaplardır.

Anahtar Kelimeler:

Null
2016
Yazar:  
0
2016
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Route Education and Social Science Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 2.706
Atıf : 1.295
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini