Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 15
 Görüntüleme 12
SINIF ÖĞRETMENLERİNİN UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİNDE KARŞILAŞTIKLARI PROBLEMLERİN TESPİT EDİLMESİ
2021
Dergi:  
Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı uzaktan eğitim sürecinde sınıf öğretmenlerinin karşılaştıkları problemlerin tespit edilmesidir. Çalışmada özel durum yönteminden yararlanılmıştır. Araştırmanın örneklem grubunu ülkemizin 7 farklı bölgesinde görev yapan 90 sınıf öğretmeni oluşturmuştur. Çalışmada veri toplama aracı olarak ‘’Google form’’ üzerinden hazırlanan açık uçlu sorulardan oluşan anket kullanılmıştır. Ankette ilk 5 soru, katılımcılara ait demografik bilgileri tespit etmek sonraki 7 soru ise sınıf öğretmenlerinin uzaktan eğitim döneminde karşılaştıkları problemlerin neler olduğunu belirlemek amacıyla hazırlanmıştır. Verilerin analiz edilmesinde içerik analizinden yararlanılmıştır. Öğretmenlerin ifade ettikleri görüşler, temalara ve kodlara ayrılmış oluşturulan tablolarda frekans değerleri ile gösterilmiştir. Çalışma sonucunda öğretmenlerin uzaktan eğitim sürecinde karşılaştıkları problemlerin internet erişim/alt yapı sıkıntısı, teknolojik donanım eksikliği, ölçme değerlendirme faaliyetlerinin amacına uygun yapılamaması, sınıf yönetiminin zorlaşması, öğrencilerin canlı derslere katılamaması, canlı ders platformlarının verimli çalışmaması kodlarında olduğu görülmektedir. Uzaktan eğitimde dönüt ve düzeltmenin gözlem eksikliği sebebiyle istenilen seviyede yapılamaması, matematik, fen bilimleri gibi derslerde bu derslerin uygulamaya yönelik olması nedeniyle içerik oluşturmada zorlanılması, aile müdahalesinin fazla olması, öğrencilerin derslerde aynı anda ve söz hakkı almadan konuşması sebebiyle oluşan dikkat eksikliği sınıf öğretmenlerinin karşılaştığı diğer problemler arasında yer almaktadır. Uzaktan eğitimin ortaya çıkardığı en büyük problem olan internet erişim sıkıntısı ve teknolojik donanım eksikliği konusunda öğrencilere tablet, bilgisayar vb. donanımsal araç desteği sağlanmalı ve internet alt yapı probleminin olumsuz etkilerini ortadan kaldıracak çözümler sunulmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Teachers in the distance learning process find out problems
2021
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to identify the problems faced by classmates in the distance learning process. It is used by the special method of study. The study’s sample group consisted of 90 class teachers working in 7 different regions of our country. In the study, a survey consisted of open-end questions prepared via "Google form" as a data collection tool was used. The first 5 questions in the survey, the following 7 questions to identify the demographic information of the participants and the following 7 questions are prepared to determine what problems the classmates encounter in the period of distance learning. Analysis of data is used. The opinions expressed by teachers are displayed by frequency values in created tables dedicated to themes and codes. The results of the study show that the problems that teachers encounter in the process of distance learning are in the codes; lack of access to the internet/substructure, lack of technological equipment, failure to perform the purpose of measurement evaluation activities, difficulty in class management, the failure of students to attend live courses, the failure to work efficiently on live courses platforms. The failure to do the reversal and correction in remote education due to the lack of observation at the desired level, the difficulty in creating content due to the practice of these courses in classes such as mathematics, sciences, the excess of family intervention, the lack of attention due to the fact that students speak at the same time and without the right of speech is among other problems that class teachers face. The biggest problem that remote education reveals is the lack of access to the internet and the lack of technological hardware for students about tablets, computers, etc. Equipmented vehicle support should be provided and solutions should be provided to eliminate the negative effects of the Internet sub-structure problem.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı; uzaktan eğitim sürecinde sınıf öğretmenlerinin karşılaştıkları problemlerin tespit edilmesidir. Çalışmada özel durum yönteminden yararlanılmıştır. Araştırmanın örneklem grubunu ülkemizin 7 farklı bölgesinde görev yapan 90 sınıf öğretmeni oluşturmuştur. Çalışmada veri toplama aracı olarak ‘’Google form’’ üzerinden hazırlanan açık uçlu sorulardan oluşan anket kullanılmıştır. Ankette ilk 5 soru, katılımcılara ait demografik bilgileri tespit etmek sonraki 7 soru ise sınıf öğretmenlerinin uzaktan eğitim döneminde karşılaştıkları problemlerin neler olduğunu belirlemek amacıyla hazırlanmıştır. Verilerin analiz edilmesinde içerik analizinden yararlanılmıştır. Öğretmenlerin ifade ettikleri görüşler, temalara ve kodlara ayrılmış oluşturulan tablolarda frekans değerleri ile gösterilmiştir. Çalışma sonucunda öğretmenlerin uzaktan eğitim sürecinde karşılaştıkları problemlerin; internet erişim/alt yapı sıkıntısı, teknolojik donanım eksikliği, ölçme değerlendirme faaliyetlerinin amacına uygun yapılamaması, sınıf yönetiminin zorlaşması, öğrencilerin canlı derslere katılamaması, canlı ders platformlarının verimli çalışmaması kodlarında olduğu görülmektedir. Uzaktan eğitimde dönüt ve düzeltmenin gözlem eksikliği sebebiyle istenilen seviyede yapılamaması, matematik, fen bilimleri gibi derslerde bu derslerin uygulamaya yönelik olması nedeniyle içerik oluşturmada zorlanılması, aile müdahalesinin fazla olması, öğrencilerin derslerde aynı anda ve söz hakkı almadan konuşması sebebiyle oluşan dikkat eksikliği sınıf öğretmenlerinin karşılaştığı diğer problemler arasında yer almaktadır. Uzaktan eğitimin ortaya çıkardığı en büyük problem olan internet erişim sıkıntısı ve teknolojik donanım eksikliği konusunda öğrencilere tablet, bilgisayar vb. donanımsal araç desteği sağlanmalı ve internet alt yapı probleminin olumsuz etkilerini ortadan kaldıracak çözümler sunulmalıdır.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 272
Atıf : 3.539
Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi