Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 25
 Görüntüleme 502
 İndirme 120
 Sesli Dinleme 1
Türkiye’de Kamu Personel Sisteminde Sorun Alanları ve Çözüm Önerileri
2016
Dergi:  
Ankara Üniversitesi SBF Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de kamu personel alanı mevcut iktidarın her daim yeniden düzenlediği alanlardan biri olmuştur. Alanı düzenleyen mevzuat 1965 tarihli Kanun olsa da yıllar itibariyle bu kanunda pek çok değişiklik yapılmış ama istenilen gelişme bir türlü sağlanamamıştır. Bu çalışmada da seçilen sorun alanları özelinde Türkiye’de nasıl bir kamu personel sistemi olması gerektiği ele alınacaktır. Sistemin nasıl olması gerektiğine ilişkin genel bir bilgi aktarımı yapılmayacak ancak ilgili bölümlerde ve çalışmanın sonuç bölümünde özellikle seçilen sorun alanları açısından Türkiye’de nasıl bir kamu personel sisteminin olması gerektiği üzerine bazı tespitler yapılıp, öneriler getirilmeye çalışılacaktır. Çalışmada ele alınan altı başlık bulunmaktadır. Bu altı başlık kanımızca Türkiye’de kamu personel sistemi denilince mutlak suretle ele alınması ve tartışılması gereken başlıklardır. Bunlar kısaca; Kanun Hükmünde Kararname ve toplu sözleşmeler, liyakat sistemi, istihdam politikası, taşeron personel, uzman istihdamı ve performans değerlendirme yöntemidir. Açılan her bir başlık altında mevcut kamu personel sisteminin sorunları tartışmaya açılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Ankara Üniversitesi SBF Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.060
Atıf : 8.120
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini