Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 71
 İndirme 38
Üniversite Öğrencilerinin Depresyon Düzeylerinin Ruminasyon ve Problem Çözme Becerileriyle İlişkisi
2019
Dergi:  
Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada üniversite öğrencilerinin depresyon düzeyleri ile ruminasyon ve problem çözme becerileri arasındaki ilişkiler incelenmiştir. Araştırma, 18-24 yaş arası 263 (%63’ü kadın, %37’si erkek) üniversite öğrencisi üzerinde yapılmıştır. Araştır-mada depresyon düzeyi, ruminasyon ve problem çözme becerilerini ölçmek için sırasıyla Hisli (1989) tarafından Türkçeye uyarlanmış “Beck Depresyon Envanteri”, Karatepe, Yavuz ve Türkcan (2013) tarafından Türkçeye uyarlanmış “Ruminatif Düşünme Stili Ölçeği” ve Taylan (1990) ve Şahin, Şahin ve Heppner (1993) tarafından Türkçeye uyarlanmış “Problem Çözme Envanteri” kullanılmıştır. Hesaplanan kore-lasyonlar sonucunda, kız ve erkek öğrencilerin depresyon düzeyleri ile ruminasyon düzeyleri arasında pozitif yönde anlamlı, problem çözme ve depresyon düzeyleri arasında pozitif yönde anlamlı bir ilişki belirlenmiştir. Yapılan çoklu doğrusal regresyon analizi sonucunda ise ruminasyon düzeylerinin ve problem çözme becerilerinin depresyonun anlamlı bir yordayıcısı olduğu belirlenmiştir. Araştırma sonuçları ilgili alanyazın ışığında tartışılmış ve bazı önerilerde bulunulmuştur. Anahtar Kelimeler: Depresyon; Ruminasyon; Problem çözme becerileri; Ergen; Cinsiyet.

Anahtar Kelimeler:

Relationship Of University Students' Depression Levels With Rumination and Problem Solving Skills
2019
Yazar:  
Özet:

This study examined the relationships between the level of depression and rumination and problem-solving skills of university students. The study was conducted on 263 university students aged 18-24 years (63% women and 37% men). The research-in to measure the level of depression, rumination and problem-solving skills has been used by Hisli (1989) accordingly to the Turkish "Beck Depression Inventory", Karatepe, Yavuz and Türkcan (2013) according to the Turkish "Ruminative Thinking Style Measurement" and Taylan (1990) and Shahin, Shahin and Heppner (1993) according to the Turkish "Problem-solving Inventory". As a result of the calculated Korean-lations, a positive, meaningful relationship between girls and boys’ depression levels and rumination levels has been established in a positive direction, between problem-solving and depression levels. The multi-linear regression analysis found that the levels of rumination and problem-solving skills are a meaningful contributor to depression. The results of the research were discussed in the light of the relevant area and presented in some recommendations. Keywords: Depression; Rumination; Problems solving skills; Adolescent; Sex.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 232
Atıf : 964
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini