Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 16
 İndirme 3
Seyyi̇d Suleyman Askî’ni̇n Kerbelâ Hadi̇sesi̇ne Dai̇r Ri̇salesi̇: Hulâsa-i̇ Vâveylâ Seyyi̇du’s-suhedâ
2021
Dergi:  
Şarkiyat İlmi Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

İslam tarihinin en üzücü hadiselerinden biri olan Kerbelâ olayı, 10 Muharrem 61/ 10 Ekim 680 tarihinde Hz. Hüseyin ve beraberinde bulunan yetmişten fazla kişinin şehadetiyle neticelenmiştir. Siyasî, dinî ve sosyal tesirlerinin yanı sıra sanat mefhumu etrafında asırlarca işlenen bu olay, kültürel ve edebî akisleri ile belki de en çok edebiyat sahasında şekillenmiştir. Edebî eserlerde tema ve konu unsurlarının ortak zemininde “Maktel”, “Maktel-i Hüseyinler” ile müstakil olarak ele alınan bu hadise, daha ziyade mersiyeler etrafında yoğunlaşmıştır. Bu minvalde divanlar içerisinde yer alan Kerbelâ mersiyeleri dışında mecmualar, birden fazla şaire ait manzumeleri bir araya getiren antoloji tipi çalışmalar ve bu hadise üzerine münferit olarak yazılmış risaleler yazınsal faaliyetler içerisinde ön plana çıkmıştır. Manzum, mensur ya da manzum-mensur bir arada tertip edilen risalelerden biri de Seyyid Süleyman Aşkî el-Hüseynî el-Alevî tarafından kaleme alınmıştır. Manzum olarak telif edilen Hülâsa-i Vâveylâ Seyyidü’ş-Şühedâ adlı bu risalede, Ehl-i beyt’e duyulan sevginin bir nişanesi olarak söylenen mersiyeler ayrıca Kerbelâ hadisesini anlatan bölümler yer almıştır. Seyyid Süleyman Aşkî el-Hüseynî el-Alevî tarafından kaleme alınan risalenin tanıtıldığı bu makalede ilk olarak Türk edebiyatında Hz. Hüseyin’in şehadetinin edebî anlamda yansımaları ifade edilmiş, akabinde Hülâsa-i Vâveylâ Seyyidü’ş-Şühedâ adlı risale üzerinde durulmuştur. Eser biçim ve muhteva yönünden değerlendirilmiş ardından transkripsiyonlu metni verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

He Is The One Who Gives Righteousness To The Wicked, The One Who Gives Righteousness To The Wicked, The One Who Gives Righteousness.
2021
Yazar:  
Özet:

The Kerbelâ incident, one of the most sad events in Islamic history, 10 Muharrem 61 / 10 October 680 Hz. He was witnessed by Hussein and more than seventy people who were with him. This event, which has been processed for centuries around its political, religious and social affairs as well as the art, with its cultural and literary affairs, has been formed mostly in the literary field. In the literary works, the theme and the subject elements in the common ground of "Maktel", "Maktel-i Husseinler" and this event, more focused around the mercy. In these minvals, except the Kerbelâ mursiyas, the mecmuas, the antology-type studies that gather the manuscripts of more than one chapter, and the manuscripts written on this event as a münferit have come to the forefront in the written activities. And, of course, it is a good thing to do, and it is a good thing to do, and it is a good thing to do, and it is a good thing to do, and it is a good thing to do, and it is a good thing to do. In this verse of the Holy Qur’an, the Holy Qur’an says, “The Holy Qur’an is the Holy Qur’an, the Holy Qur’an is the Holy Qur’an, the Holy Qur’an is the Holy Qur’an, the Holy Qur’an is the Holy Qur’an. In this article, which was introduced by Seyyid Suleyman Aşkî el-Huseynî el-Alevî, the first in Turkish literature was Hz. The testimony of Hussein was expressed in the literary sense, after which Hülâsa-i Vâveylâ Seyyidü’ş-Şühedâ was focused on the message. It has been evaluated in the form and the direction of the work, and then the transcription text has been given.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Şarkiyat İlmi Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 668
Atıf : 1.038
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini