Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 46
 İndirme 18
Okul Oncesi̇ Donemdeki̇ Cocuklarin Anneleri̇ne Veri̇len Ai̇le Egi̇ti̇mi̇ni̇n Anneleri̇n Bi̇lgi̇ Duzeyleri̇ İle Cocuklarin Geli̇si̇mleri̇ne Olan Etki̇si̇ni̇n İncelenmesi̇
2016
Dergi:  
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmada, okul öncesi eğitimden yararlanan 37-66 ay arasında çocuğu olan annelere uygulanan Aile Eğitim Programı’nın annelerin bilgi düzeylerine ve çocuklarının gelişimlerine etkisi incelenmiştir. Araştırmaya Çankırı il merkezinde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı altı bağımsız anaokuluna devam eden çocuklar ve anneleri alınmıştır. Bu anaokulları arasından basit rastgele örnekleme yöntemi ile üç anaokulu deney, üç anaokulu kontrol grubu olarak belirlenmiştir. Deney grubundaki anaokullarından eğitime gönüllü olarak katılacağını belirten 27 anne tespit edilmiştir. Bu doğrultuda 27 anne ve çocuğu deney grubunu, 27 anne ve çocuğu kontrol grubunu oluşturmuştur. Araştırmanın verileri “Genel Bilgi Formu”, “Aile Eğitimi İhtiyaç Belirleme Formu”, “Anne-baba Bilgi Değerlendirme Formu” ve “Ankara Gelişim Tarama Envanteri” ile toplanmıştır. Verilerin analizinde Shapiro-Wilk testi sonuçlarına göre (p<0,05) nonparametrik testlerden Mann Whitney U testi kullanılmıştır. Araştırma sonucunda, deney ve kontrol grubundaki annelerin çocuk gelişimi ile ilgili bilgilerinin ön test puanları arasında anlamlı bir farklılık bulunmazken, son test puanları arasında deney grubu lehine anlamlı bir farklılık olduğu bulunmuştur (p<0,05). Deney ve kontrol grubundaki çocukların gelişimleri incelendiğinde, eğitim öncesi puanları arasında anlamlı bir farklılık olmadığı, eğitim sonrası puanları arasında sosyal beceri alt testinde deney grubu lehine anlamlı bir farklılık olduğu tespit edilmiştir (p<0,05).

Anahtar Kelimeler:

A Research On The Effect Of Family Education Given To The Mothers Of Pre-school Children On The Mothers’ Knowledge Level and Development Of Children
2016
Yazar:  
Özet:

The study analyzes the effects of the Family Education Program, applied to mothers, on the knowledge levels of mothers and development of children, who have an infant at 37 to 66 months in the pre-school education. Children and mothers attending to six independent preschools that are affiliated to the Directorate of National Education that are located in the city center of Çankırı province were included in the research. Three preschools out of six were designated as experimental groups and the remaining three were designated as control groups, by using the simple random sampling method. Twenty-seven mothers from the preschools in the experimental group were identified to take part in the education on a voluntary basis. Accordingly, 27 mothers and their children formed the experimental group, and likewise 27 mothers and their children constituted the control group. Data have been collected from the research through “General Information Form”, “Family Education Need Determination Form”, “Parental Data Evaluation Form” and “Ankara Development Screening Inventory”. According to the Shapiro-Wilk test results (p<0.05), Mann Whitney U test, out of non-parametric tests was used in the analysis of data. At the end of the research, no significant difference was detected between the pretest scores of the knowledge on child development of mothers from both experimental and control groups, while the posttest scores indicated a significant difference in favor of the control group, between the posttest scores (p<0.05). When the developments of children from experimental and control groups were examined, no significant difference was detected between the pre-education scores, whereas a significant difference was detected in the social skill sub-test, in favor of the experimental group, between the post-education scores (p<0.05).

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.199
Atıf : 9.632
2023 Impact/Etki : 0.382
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi