Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 51
 İndirme 15
Eğitsel Veri Madenciliği Yöntemi ile İlgili Yapılmış Çalışmaların İncelenmesi: İçerik Analizi
2020
Dergi:  
Uluslararası Eğitim Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Veri madenciliği (VM) uygulamaları teknolojik gelişmelerin yaşanması ve internetin hayatımıza girmesi ile birlikte oldukça önem kazanmıştır. Bu durum konu ile ilgili yapılan çalışmaların sayısının artmasına neden olmuştur. Özellikle bireyselleştirilmiş öğrenme, öğrenci davranışlarını gruplandırarak modelleme ve bazı durumların (akademik başarı, okulu bırakma, çalışma alışkanlığı vs.) tahmininde oldukça başarılı sonuçlar vermesi, eğitsel anlamda bu uygulamaların kullanımı ile ilgili çalışma konusunda araştırmacıları cesaretlendirmiştir. Bu çalışmada veri madenciliği uygulamaları ile ilgili yıl sınırlaması olmaksızın Google akademik, EBSCO, Elsevier, ERIC ve YÖKTez veri tabanlarında yayınlanmış olan araştırmaların incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırmaya toplam 102 çalışma dâhil edilmiş, nitel araştırma yöntemlerinden doküman inceleme tekniği kullanılarak analiz edilmiştir. Sonuç olarak belirlenen yıl aralığında konu ile ilgili yapılan çalışmaların artış eğiliminde olduğu görülmüştür. Ayrıca yapılan çalışmaların ana odağının farklı veritabanları ve öğrenme yönetim sistemleri aracılığıyla öğrencilerin ileri dönemlerdeki akademik başarısının tahmin etmeye yönelik oluşturulduğu gözlenmiştir. Bu bulguyu takiben çalışmaların ikinci odak noktası ise öğrenci tutum ve davranışlarını belirlemek amacıyla gerçekleştirilmesidir. Son olarak konuyla ilgili çalışmalarda sıklıkla başvurulan veri madenciliği aracı WEKA olurken en fazla başvurulan veri madenciliği teknikleri ise karar ağaçları ve yapay sinir ağları olarak ortaya çıkmıştır. Araştırma sonuçlarının gelecekte bu konuda çalışma yapacak araştırmacılara yol göstermesi beklenmektedir. Bu nedenle araştırmacılar tarafından farklı değişkenler üzerinden farklı bakış açıları derinleştirilerek yeni çalışmaların yapılması önerilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Educational Data Mining Method: Analysis Of Content
2020
Yazar:  
Özet:

Data mining (VM) applications have gained great importance along with technological developments and the entry of the internet into our lives. This has led to an increase in the number of work done on the subject. In particular, individualized learning, modeling student behavior by grouping and giving very successful results in the prediction of certain situations (academic success, school leaving, working habit, etc.) has encouraged researchers to study the use of these applications in educational terms. This study aims to examine the research published in Google Academic, EBSCO, Elsevier, ERIC and YÖKTez databases without any year limit on data mining applications. The study included a total of 102 studies, which were analyzed using the document examination technique of the quality research methods. As a result, it has been shown that the work on the subject has increased during the period of the year. It was also observed that the main focus of the studies conducted was created through different databases and learning management systems aimed at predicting student academic success in advanced periods. After this finding, the second focus of the study is to be carried out in order to determine the student's attitude and behavior. Finally, the data mining tool that is frequently applied in the subject studies is WEKA, while the most applied data mining techniques have appeared as decision trees and artificial nerve networks. The results of the research are expected to guide researchers to work on this in the future. Therefore, researchers can recommend that new studies be carried out by deepening different perspectives over different variables.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Uluslararası Eğitim Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 129
Atıf : 720
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini