Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
Öğrencilerin Fen Bilimleri Dersine Yönelik Zihinsel İmajlarının Belirlenmesi: Bir Sınıflar Arası Karşılaştırma
2020
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Education
Yazar:  
Özet:

Öğrencilerin fen bilimleri dersine yönelik görüşlerinin ortaya çıkarılması, öğretmenlerin onlarla etkili bir iletişim kurmasına ve uygun problem çözme stratejilerini gerçekleştirmesine imkân verecektir. Öğrencilerin fenne yönelik görüşlerini, algılarını, tutumlarını, beklentilerini ve önyargılarını dikkate alma, kavramsal öğrenmenin gerçekleşmesine ve akademik başarının artmasına katkı sağlayacaktır. Mevcudun yüksek ve zamanın kısıtlı olduğu sınıflarda kullanım kolaylığı sağlayan ve karmaşık kavramların ifade edilmesinde açık uçlu bir sorgulama yaklaşımı olan çizim yöntemi, öğrencilerin zihinsel imajlarının belirlenmesinde sıklıkla tercih edilmektedir. Çizimlerin ardından yapılacak sözlü veya yazılı açıklamalar öğrencilerin çizdikleri duruma yükledikleri anlamların açığa çıkarılmasına katkı sağlayacaktır. Bu bağlamda, çalışmanın amacı, beşinci, altıncı ve yedinci sınıf öğrencilerinin fen bilimleri dersine yönelik imajlarının çizimler ve yazılı açıklamalar aracılığıyla belirlenmesidir. Enlemsel araştırma yöntemi ile yürütülen çalışmaya, 45 beşinci, 19 altıncı ve 25 yedinci sınıf öğrencisi katılmıştır. Öğrencilerden Fen Bilimleri dersine yönelik düşüncelerini resmetmeleri ve çizdikleri resimleri yazılı olarak açıklamaları istenmiştir. Elde edilen bulgularda, öğrencilerin Fen Bilimleri dersini konu alanları, bilim insanları, öğretmen, öğrenme ortamı, derse yönelik duygu ve düşünceler gibi pek çok boyutla ilişkilendirdikleri belirlenmiştir. Bu tür çalışmaların, öğrencilerin derse yönelik kaygıları, beklentileri, ihtiyaçları veya kariyerlerinin planlanmasında öğretmenlere rehberlik edeceği düşünülmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

Identification of students' mental imagery towards the course of science: Comparison between classes
2020
Yazar:  
Özet:

The exposure of students’ views on the science course will enable teachers to communicate effectively with them and implement appropriate problem-solving strategies. Considering students’ views, perceptions, attitudes, expectations and prejudices towards the phenomenon will contribute to the realization of conceptual learning and increase academic success. The drawing method, which makes it easy to use in classes where the availability is high and the time is limited and is an open-end questioning approach in the expression of complex concepts, is often preferred in the determination of students' mental images. The oral or written explanations that will be made after the drawings will contribute to the disclosure of the meanings that the students put on to the situation they draw. In this context, the purpose of the study is to determine the images of the students of the fifth, sixth and seventh classes towards the course of science through drawings and written explanations. In the study conducted by the comprehensive research method, 45 fifth, 19 sixth and 25th grade students participated. Students are asked to draw their thoughts on the Science course and to describe the paintings they draw in writing. The findings found that students associate the course of Science with many dimensions, such as themes, scientists, teachers, learning environments, lesson-oriented feelings and thoughts. Such studies are believed to guide teachers in the planning of students' worries, expectations, needs or career.

Anahtar Kelimeler:

Unveiling Students' Mental Images Of Science Course: A Cross-grade Study
2020
Yazar:  
Özet:

Unveiling students' mental images of science courses will give an opportunity for teachers to effectively communicate with them and conduct proper problem-solving strategies. Taking their views, perceptions, attitudes, expectations, and prejudices of science courses into consideration will contribute to students’ conceptual understanding and academic achievement levels. The drawing method, which is an open-ended questioning approach, is often preferred for determining students’ mental images due to its efficiency in crowded classes, time-efficient, and easily probing complex concepts. After the drawings, verbal or written explanations will make a contribution to discovering what they meant. In this context, the study aimed to unveil the fifth, sixth and seventh-grade students’ mental images of the science course through drawings and writings. Through a cross-age study, a total of 79 students (45 for grade 5, 19 for grades 6 and 25 for grade 7) participated in the current study. The students were asked to draw their thoughts on the science course and explain their drawings. The findings indicated that the students tended to associate the science course with such aspects as subject areas, scientists, teachers, learning environment, and emotions, and course thoughts. The current study recommends that future studies will guide teachers to elicit and work out students' concerns, expectations, career plans, or needs.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Pamukkale University Journal of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 975
Atıf : 8.551
Pamukkale University Journal of Education