Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 20
 İndirme 2
Veri̇ Zarflama Anali̇zi̇ (vza) ve Cok Ni̇teli̇kli̇ Fayda Teori̇si̇ (maut) Yontemleri̇ İle Fi̇nansal Etki̇nli̇kleri̇n Karsilastirmali Anali̇zi̇
2018
Dergi:  
Abant Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın temel amacı, Çok Kriterli Karar Verme (ÇKKV) yöntemleri ile tekstil firmalarının finansal analizinin yapılmasıdır. "Verilen bir problem için hangi ÇKKV yöntemi en uygundur?", literatürde yer alan önemli bir sorudur. Çalışmada farklı ÇKKV yöntemleri ile analiz yapılmış ve sonuçlar karşılaştırarak, literatürdeki soruya küçük de olsa bir katkı yapmak amaçlanmıştır. Ayrıca, tekstil sektörü paydaşlarına ve yatırımcılarına bir perspektif sunulması, çalışmanın diğer bir amacıdır. Bu çalışmada, 2008-2015 yılları arasında BIST'de (Borsa İstanbul) işlem gören tekstil sektöründeki 22 firmanın finansal faaliyet ve performanslarını belirlemeye çalışılmıştır. Etkinlik analizi, firmaların finansal göstergeleri kullanılarak VZA yöntemi ile yapılmıştır. Ayrıca, finansal performansı belirlemek için MAUT yöntemi uygulanmıştır. Bu çalışmada VZA (BCC), VZA (CCR) ve MAUT yöntemleri ile elde edilen etkinlik ve performanslar birlikte incelenmiş ve karşılaştırılmıştır. Buna göre üç yöntem için BİSAS’ın tüm dönem boyunca en başarılı şirket olduğu görülmüştür. Bunu ise ESEMS, SNPAM, ATEKS ve KORDS firmaları takip etmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Comparative Analysis Of Financial Efficiencies With Data Envelopment Analysis (dea) and Multi-attribute Utulity Theory (maut) Methods
2018
Yazar:  
Özet:

The main purpose of this study is to perform financial analysis of textile companies with Multi Criteria Decision Making (MCDM) methods.  "Which MCDM method is most suitable for a given problem?" is an important question in the literature. The study was carried out with different MCDM methods and the results were compared and it was aimed to make a small contribution to the question in the literature. In addition, providing a perspective to the stakeholders and investors of textile sector is another aim of the study. In this study, were attempt to determine the financial activities and performances of 22 firms in the textile sector, which were traded in BIST (Borsa Istanbul) during 2008–2015. The efficiency analysis was done by DEA method using the financial indicators of the firms. Furthermore, the MAUT method was applied to determine financial performance. In this study, the efficiency and performance orders obtained with the DEA (BCC), DEA (CCR), and MAUT methods were examined together and then compared. Accordingly, it was seen that BISAS was the most successful company during the whole period for the three methods. The following companies were found to be ESEMS, SNPAM, ATEKS, and KORDS.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Abant Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 685
Atıf : 2.712
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini