Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 36
 İndirme 16
TÜRKİYE BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK SEKTÖRÜNÜN AB ÜLKELERİ İLE KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ
2018
Dergi:  
Hitit Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Büyükbaş hayvancılık Türkiye’nin her bölgesinde görülen yaygın bir ekonomik faaliyet kolu durumundadır. Sektör, istihdama, Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya ve gıda güvenliğine katkısının yanı sıra kırsalda temel geçim kaynaklarından biri olması nedeniyle de yüksek düzeyde önem arz etmektedir. Aynı zamanda sektörün rekabet gücü küreselleşmenin etkisiyle her geçen gün daha fazla önem kazanmaktadır. Bu çalışma Türkiye büyükbaş hayvancılık sektörünün 2000 yılı sonrası gelişimini Avrupa ve Dünya ile mukayese etmek ve sektörün gelişmesine ivme kazandıracak önerilerde bulunmak amacıyla yapılmıştır. Araştırmada büyükbaş hayvan sayısı, toplam et ve süt üretim miktarları, et ve süt üretici fiyatları, hayvan başına elde edilen et ve süt üretim miktarı ile birim alandan elde edilen yem bitkisi miktarı gösterge olarak kullanılmıştır. Analiz bu göstergelerde yıllar itibariyle görülen değişimin Dünya ve Avrupa verileri ile mukayese edilmesi suretiyle gerçekleştirilmiştir. Araştırmada kullanılan veriler Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ile ilgili diğer kuruluşlardan temin edilmiştir. Araştırma neticesinde Türkiye büyükbaş hayvancılık sektörünün henüz rekabet edebilir bir düzeye ulaşmadığı görülmüştür. Bu durumun temel nedenleri; et ve süt üretici fiyatının yüksekliği, küçük ölçekli işletmelerin yaygınlığı, sulanabilir arazi miktarının yetersizliği ve en önemlisi genç ve eğitimli nüfusun sektörden uzak durmasıdır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Hitit Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 587
Atıf : 2.408
Hitit Sosyal Bilimler Dergisi