Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 41
 İndirme 13
Mikrodalga Görüntüleme Sistemleri İçin Mikroşerit Anten Tasarımı
2020
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, pek çok kanser tümörünün tespitinde kullanılmak üzere giyilebilir bir dikdörtgen mikroşerit anten tasarımı ve gerçeklemesi yapılmıştır. Mikrodalga görüntüleme sistemlerinde hem alıcı hem de verici olarak kullanılabilecek antenin yama ve toprak kısmı iletken (bakır) banttan, yalıtkan kısmı ise PF-4 (köpük) malzemeden oluşturulmuştur. CST programı kullanılarak tasarlanan antenin çalışma frekans aralığı 1.71 GHz ile 8.53 GHz arasında olup band genişliği 6.82 GHz’dir. Gerçeklenen antenin bant genişliği ise 6.75 GHz’dir (1.6 GHz- 8.35 GHz). Anten kazancı 5.31 dB gibi oldukça yüksek bir değerdir. Dar bantlı ve düşük kazançlı klasik mikroşerit antenlerden farklı olarak tasarlanan ve gerçeklenen anten ultra geniş bant gerektiren uygulamalarda rahatlıkla kullanılabilir. Ayrıca tasarlanan antenin ışıma karakteristiğinin oldukça iyi ve etrafında oluşan elektrik alan değişiminin sağlık açısından bir sorun yaratmayacak düzeyde olduğu da söylenebilir. İnsan vücudundaki organların iletkenlik değerlerinin değişiminin 1 GHz- 10 GHz frekans bandında yüksek olduğu; sağlam dokular ile tümörlü/kanserli dokuların iletkenlik değerlerinin farklı olduğu gerçeğinden yola çıkarak tasarlanan antenin akciğer, beyin, karaciğer, böbrek gibi organlarda bulunan tümörleri tespit etme için dizayn edilecek mikrodalga görüntüleme sistemlerinde kullanılabilir. Ayrıca tasarlanan antenin giyilebilir bir formda olması özellikle kanser riski yüksek olan hastaların sürekli izlemesine de olanak tanımaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Microwave Antenna Design For Microwave Imaging Systems
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, a drawn straight-circular microband antenna has been designed and realized to be used for the detection of many cancer tumors. In microwave visualization systems, both receiver and donor can be used in the antenna's thumb and soil part is made of the conductor (spin) band, and the isolant part is made of the PF-4 (spin) material. The working frequency range of the antenna designed using the CST program is between 1.71 GHz and 8.53 GHz and the bandwidth is 6.82 GHz. The bandwidth of the antenna is 6.75 GHz (1.6 GHz - 8.35 GHz). The antenna earnings are quite high as 5.31 dB. The narrow-band and low-profit classic microband antenna, designed and realised, can be conveniently used in applications that require the ultra wide-band. It can also be said that the designed antenna’s radiation characteristics are quite good and the electrical field change that occurs around it is at a level that will not create a health problem. The change in the conductivity values of the organs in the human body is high in the 1 GHz-10 GHz frequency band; the antenna, designed by the fact that the conductivity values of solid tissues and tumor/cancer tissues are different, can be used in microwave imaging systems that are designed to detect the tumors found in organs such as lungs, brain, liver, kidneys. The design of the antenna in a wearable form also enables continuous monitoring of patients with high risk of cancer, especially.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.155
Atıf : 4.797
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini