Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 4
Sınıf Öğretmenlerinin Düşünme Becerileri Öğretimine Yönelik Öğretme Stillerinin Bazı Değişkenlere Göre İncelenmesi
2023
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacını; sınıf öğretmenlerinin düşünme becerileri öğretimine yönelik öğretim stillerinin bazı değişkenlere göre incelenmesi oluşturmaktadır. Araştırmada genel tarama modeli kullanılmıştır. Araştırma evrenini; İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ilkokullarda görev yapan sınıf öğretmenleri oluşturmuştur. Araştırmanın örneklemi ise; ölçme aracının uygulandığı çalışmaya gönüllü olarak katılımda bulunan 307 sınıf öğretmeninden oluşmuştur. Araştırmanın verileri; “Kişisel Bilgi Formu” ve “Düşünme Becerileri Öğretime Yönelik Öğretim Stilleri Ölçeği” ile toplanmıştır. Araştırmada toplanan veriler için gerekli istatistiksel analizler bilgisayar paket programları ile yapılmıştır. Bulgulardan hareketle; sınıf öğretmenlerin tüm öğretme stillerine yüksek düzeyde sahip oldukları, düşünme becerileri öğretiminde öğretmenler en az otorite öğretim stilini, en çok ise kolaylaştırıcı öğretim stilini benimsedikleri, öğretmenlerin cinsiyetlerine göre ise anlamlı farklılık olmadığı, ön lisans mezunu olanların, lisans mezunu olanlardan daha yüksek “Temsilci Öğretim Stiline” sahip oldukları ortaya çıkmıştır.Sınıf öğretmenlerinin düşünme becerileri öğretimine yönelik öğretim stillerinin mesleki kıdemlerine ve medeni durumlarına göre anlamlı bir farklılık olmadığı ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Teaching Styles Of Primary School Teachers For Teaching Thinking Skills According To Some Variables
2023
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to examine the teaching styles of primary school teachers for teaching thinking skills according to some variables. General survey model was used in the research. The population of the research consisted of primary school teachers working in primary schools affiliated to the İzmir Provincial Directorate of National Education. The sample of the study consisted of 307 primary school teachers who voluntarily participated in the study in which the scale was applied. The data of the research were collected with the "Personal Information Form" and the "Teaching Styles Scale for Teaching Thinking Skills". The statistical analyzes required for the data collected in the research were made with computer package programs. Based on the findings, it was determined that the primary school teachers had a high level of all teaching styles, and they adopted authoritative teaching style the least and facilitator teaching style the most in teaching thinking skills. It was found that there was no significant difference according to the gender of the teachers. According to the graduation status of the primary school teachers, it was concluded that those who have an associate degree have a higher "Representative Teaching Style" than those who have a undergraduate degree. There was no significant difference according to the professional seniority and marital status of the primary school teachers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 890
Atıf : 7.031
2023 Impact/Etki : 0.418
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi