Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 52
 İndirme 15
Türkiye’nin Kardeş Şehir Yolculuğunda Bir Durak: Erzurum-urumiye Kardeş Şehir Uygulaması
2020
Dergi:  
ASSAM Uluslararası Hakemli Dergi
Yazar:  
Özet:

Şehirler ve ülkeler çok eski tarihlerden bugüne kültürel, ekonomik ve siyasi ilişkiler kurmaktadırlar. Kültürel benzerlikler, ortak sorunlar, benzer dinamikler ve çıkarların yakın olması ulusal ve uluslararası alanda belediyelerin birbirleri ile ortaklık kurmasına zemin hazırlamıştır. Günümüzde yerel idarelerin uluslararası alanda diplomatik faaliyet gösterdiği kardeş şehir uygulaması belediyelerin ulusal ve uluslararası ortaklığıdır. Özellikle farklı ülke belediyeleri arasındaki ortaklıklar, yerel politika transferi gerçekleştirmeleri ve belediyelerin uluslararasılaşması gibi birçok fayda sağlamaktadır. Ortadoğu coğrafyasının iki kadim ülkesi Türkiye ve İran İslam Cumhuriyeti resmiyete kavuşturmadıkları da dâhil olmak üzere birçok kardeşlik örneği göstermişlerdir. Bu çalışmada Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Urumiye Belediyesi arasındaki kardeş şehir uygulaması nitel analiz yöntemiyle incelenmiştir. Çalışma neticesinde, Türkiye’nin kardeş şehir yolculuğunda bir durak olan bu belediyeler arasında -kardeş şehir olma sürecinin uzun ve yorucu olmasına rağmen- kültürel, bürokratik, siyasi, edebi ve ticari ilişkiler geliştirildiği belirlenmiştir. Araştırmanın bulgularının önemli bir yönü de Urumiye Belediyesi yetkililerine göre İran’da merkezi yönetimin yerel yönetimler üzerindeki idari vesayet denetiminin Türkiye’ye kıyasla daha yüksek düzeyde olmasıdır.

Anahtar Kelimeler:

A Stop In The Brother City Journey Of Turkey: The Application Of The Brother City To Erzurum-urumi
2020
Yazar:  
Özet:

Cities and countries have established cultural, economic and political relations from very ancient history to the present day. The proximity of cultural similarities, common problems, similar dynamics and interests has prepared the ground for municipalities to cooperate with each other in national and international areas. Today, the brother-city practice, where local governments perform diplomatic activities in the international field, is the national and international partnership of municipalities. Particularly, partnerships between municipalities of different countries provide many benefits, such as local policy transfers and the internationalization of municipalities. The two ancient countries of the Middle East geography have shown many examples of fraternity, including the Turkish and Islamic Republic of Iran, which are not officially announced. In this study, the application of the brother city between the Erzurum Metropolitan Municipality and the Urumiye Municipality was studied by the quality analysis method. The study found that cultural, bureaucratic, political, literary and commercial relations were developed between these municipalities, which are a stop in the brother city journey of Turkey – although the process of becoming a brother city is long and tired. An important aspect of the findings of the study is that according to Urumiye Municipality officials, the level of administrative control of the central administration on local governments in Iran is higher than in Turkey.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




ASSAM Uluslararası Hakemli Dergi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 220
Atıf : 985
2023 Impact/Etki : 0.133
ASSAM Uluslararası Hakemli Dergi