User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 10
Yükselen Piyasalar Olarak Polonya ve Türkiye: İktisadi Temas Alanları, Küresel Karşılaştırmalar ve Transatlantik Eğilimler
2014
Journal:  
İşletme ve İktisat Çalışmaları Dergisi
Author:  
Abstract:

Polonya ve Türkiye, uluslararası raporlara göre, dünyanın en gelişen 30 ülkesi arasında yer almaktadır (Türkiye 9.; Polonya ise 19.sırada). Milli gelirde Polonya AB’nin en büyük 6. ve en fazla yabancı yatırımı çeken (Almanya’dan sonra) 2. ekonomisi iken, Türkiye ise dünyanın 17. büyük ekonomisidir. Polonya ile Türkiye arasında kurulan diplomatik ilişkilerin 600. yıldönümü (2014) nedeniyle yapılan bu çalışmada iki ülke şu üç açıdan değerlendirilmektedir: (1) Polonya ve Türkiye arasında tarihsel planda ve günümüzde birçok iktisadi temas (yatırım, dış ticaret ve turizm, vb.) alanı ve halen yürürlükte olan 12 tane iktisadi antlaşma bulunmaktadır. Örneğin, Gümrük Birliği, 6 milyar dolar civarındaki ticaret hacmini arttırmaya devam etmektedir. Son küresel mali kriz iki ülke arasındaki ilişkilerin istikrarını bozmamıştır. (2) Bazı küresel göstergelere göre iki ülkenin gelişmişlik düzeyi farklılık göstermektedir. Örneğin, her iki ülke yolsuzluk endeksi (CPI) bakımından 176 ülke arasında “orta temiz” (2012) ve özgürlük endeksi (IEF) bakımından “orta özgür” (2013) sayılırken; insani gelişme endeksi (HDI) bakımından Polonya “çok yüksek gelişmiş”, Türkiye ise “yüksek gelişmiş ülkeler” grubunda (2013) yer almıştır. (3) Ayrıca iki ülke birbirlerine olan tarihsel yakınlıktan dolayı benzer transatlantik eğilimlere de sahiptir. Örneğin her iki ülkede, AB yerine ABD’nin küresel liderliği daha fazla benimsenmektedir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles


İşletme ve İktisat Çalışmaları Dergisi

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 194
Cite : 1.814
2023 Impact : 0.706
İşletme ve İktisat Çalışmaları Dergisi