Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
Manisa İlinin İdari Coğrafya Analizi / The Analysis Of The Administrative Geography Of Manisa Provincej
2016
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Öz: Ege Bölgesi’nin Asıl Ege Bölümü sınırları içerisinde yer alan Manisa ili, batıda İzmir, kuzeyden Balıkesir, güneyden Aydın, güneydoğudan Denizli, doğudan Kütahya ve Uşak illeri ile çevrilidir. Çalışma sahası, kuzey ve kuzeydoğudan Demirci Dağları, doğudan Kula-Gördes-Uşak platoları, güneyden Bozdağlar, batıdan Spil Dağı, Yaman Dağları, Menemen Boğazı ve Yunt Dağı ile sınırlanmış durumda bulunmaktadır. Manisa’da Akdeniz iklimi ile beraber İç Anadolu karasal iklimi de hakimdir. Ovalarda ve vadilerde Akdeniz iklimi görülürken, çevredeki plato ve dağlık kesimlerde İç Anadolu karasal iklimi hakimdir. Manisa’yı çevreleyen dağlar, deniz etkisini engelleyecek kadar yüksek olmadığı için Ege Denizi’nden gelen yumuşatıcı hava batıdan doğuya doğru azalan ölçülerde hissedilmektedir. Ancak Manisa şehri Manisa Dağının etkisi altında kalmaktadır. Dağın şehre bakan çıplak ve sarp yüzü yazın yakıcı, kışın ise dondurucu etki yapmaktadır. Türkiye’nin mülki idare bölünüş sistematiğine göre, ülkemizin en büyük mülki idare bölümlerini iller oluşturmaktadır. Manisa ili, 13.096 km2 yüzölçümü ile ülkemizdeki 81 il arasında 17., nüfus miktarı bakımından ise 14. sırada yer almaktadır. Böyle bir durumda Türkiye yüzölçümünün % 1.6’sına, nüfus miktarı bakımından ise % 2.2’sine sahip olup ülkemizin en büyük illerinden birini oluşturmaktadır. Anahtar Kelimeler: İdari Coğrafya, Manisa, nüfus.   The Analysis of the Administrative Geography of Manisa Province Abstract: Manisa province, which is located within the boundaries of the Original Aegean Region, is surrounded by İzmir in the west, Balıkesir in the north, Aydın in the south, Kütahya and Uşak in the east. The study areas is bordered by Demirci Mountains in the north and northeast, Kula-Gördes-Uşak plateaus in the east, Bozdaglar in the south and Spil Mountain, Yaman Mountains, Menemen Strait and Yunt Mountain in the west. The climate of Manisa is combination of the Central Anatolian continental climate with Mediterranean climate. Mediterranean climate is seen in the plains and valleys, whereas Central Anatolian continental climate is dominant in plateaus and mountainous areas. Since the mountains surrounding Manisa are not high enough to prevent the maritime influence, the warm weather coming from Aegean Sea is felt in the air from west to east with a reducing influence. However, the city of Manisa remains under the influence of Manisa Mountain. The barren side of the mountain facing the city has a freezer effect in winter and cooling effect in summer. According to the systematics of administrative division of Turkey, cities constitute the largest civil administrative departments of the country. Manisa is the 17th largest city with a total of 13.096 km2 surface area among 81 cities and 14th in terms of population, respectively. Accordingly, Manisa is one of the largest cities in Turkey with 1.6% of total area and 2.2% of total population of the entire country. Keywords: Administrative Geography, Manisa, population.

Anahtar Kelimeler:

Null
2016
Yazar:  
0
2016
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.377
Atıf : 8.870
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini