Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 117
 İndirme 36
 Sesli Dinleme 1
KARL POLANYİ VE E. P. THOMPSON’DA ‘İNSAN DOĞASI’
2020
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışma, sınırları ve anlamı itibariyle muğlak olan ve net bir tanımlaması yapılamayan ‘insan doğası’ kavramını tarihsel sosyoloji geleneğinin içinde yer alan Karl Polanyi ve E. P. Thompson’nın sırasıyla ‘Büyük Dönüşüm’ ve ‘İngiliz İşçi Sınıfının Oluşumu’ eserlerindeki fikirleri üzerinden tartışacaktır. Bu nedenle çalışma, ‘insan doğası’ ile ilgili literatürdeki farklı görüşleri ve düşünürleri ayrıntılı olarak konu edinmemektedir. Buradan hareketle, tek tek insanların psişik özelliklerinden ziyade toplumsalın hem üreticisi hem de ürünü olarak ‘insan doğası’na odaklanacak olan bu çalışma, piyasa ve toplumun karşıt ikilikler olarak konumlandırılışını anlamlı görmemekte ve bunların tarihsel olarak birbirlerini oluşturduğunu varsaymaktadır. Bunun anlaşılması için Karl Polanyi’nin ve E. P. Thompson’nın belirtilen eserleri üzerinden verilecek örnekler ise Polanyi’nin ‘çifte hareket kuramı’ üzerinden sınanacaktır.

Anahtar Kelimeler:

KARL POLANYİ VE E. P. THOMPSON’DA ‘İNSAN DOĞASI’
2020
Yazar:  
Özet:

The study will discuss the concept of ‘human nature’ which is unclean in terms of its limits and meaning and which cannot be clearly defined through the ideas of Karl Polanyi and E. P. Thompson, which are part of the historical sociology tradition, respectively, in the works of ‘The Great Transformation’ and ‘The Creation of the English Workers’ Class. Therefore, the study does not deal with the different opinions and thinkers in literature regarding the 'human nature' in detail. From here on, this study, which will focus on the ‘human nature’ of society as producer and product rather than the psychic characteristics of individual people, does not see the positioning of the market and society as opposite bilateral and assumes that they historically form each other. To understand this by Karl Polanyi and E. P. The examples of Thompson’s stated works will be tested by Polanyi’s ‘double movement theory’.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.766
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi