Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 4
Kırılgan Beşli Ülkelerde Tüketici ve Üretici Fiyatları Arasındaki Aktarım Mekanizması: Eşik Eşbütünleşme ve Hata Düzeltme
2023
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada tüketici ve üretici fiyatlar arasındaki akaktarım mekanizması, asimetrik modeller çerçevesinde ve kırılgan beşli ülkeler kapsamında incelenmiştir. Çalışmada 2010:M1-2021:M8 dönemi dikkate alınarak TAR ve M-TAR eşbütünleşme ve hata düzeltme modelleri kullanılmıştır. Analiz sonuçları Brezilya ve Hindistan için TÜFE ile ÜFE arasında asimetrik bir ilişki olmadığını gösterirken, Güney Afrika, Endonezya ve Türkiye için uzun dönemli asimetrik bir ilişkiye işaret etmiştir. Asimetrik hata düzeltme tahmin sonuçlarına göre Endonezya, Güney Afrika ve Türkiye için uzun dönemli asimetrik nedensellik ilişkisi bulunmazken, kısa dönemde nedensellik ilişkisi tespit edilmiştir. Kırılgan beşli ülkelere ilişkin fiyat endeksleri arasındaki aktarım mekanizmasının farklı işlemesi, ülkelerin iç dinamiklerinin farklılığını ortaya koymaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Transmission Mechanism Between Consumer and Producer Prices In Fragi̇le Five Countries: Threshold Cointegration and Error Correction
2023
Yazar:  
Özet:

This study focuses on examining the interrelationship between consumer and producer prices within the framework of the fragile five within the scope of asymmetric models. Considering the 2010:M1-2021:M8 period, TAR and M-TAR cointegration and error correction models were used in the study. The results of the analysis indicated that there was no asymmetrical relationship between CPI and PPI for Brazil and India, while it pointed to an asymmetric long-term relationship for South Africa, Indonesia, and Turkey. According to the asymmetric error correction estimation results, while no long-term asymmetric causality relationship could be found for Indonesia, South Africa and Turkey, it was determined for the short-term. According to this, there is a causal relationship from PPI to CPI for Indonesia, from CPI to PPI for South Africa, and bidirectional causality for Turkey. The differences in the transmission mechanism between the price indices of the fragile five countries reveal the differences in the internal dynamics of the countries.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 957
Atıf : 5.238
Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi