Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 142
 İndirme 8
 Sesli Dinleme 1
Pari̇s Baris Konferansi Sirasinda Ameri̇ka Bi̇rlesi̇k Devletleri̇’ni̇n Osmanli Devleti̇ İle İmzalanacak Baris Antlasmasina Karsi Tutumu
2021
Dergi:  
Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Birinci Dünya Savaşı sonrasında toplanan Paris Barış Konferansı’nda Müttefik Devletler, Osmanlı topraklarının bölüşümü ve bu topraklar üzerinde tesis edilecek manda yönetimlerinde Amerika Birleşik Devleti Hükümeti’nin desteğini almayı bekliyorlardı. Başkan Wilson, konferansın ilk aylarında bazı şüpheleri olduğunu beyan etse de Wilson’un Türklerle imzalanacak barış antlaşmasında sorumluluk almak istediğini ilan etmesi, İngiliz ve Fransızları rahatlatmıştı. Bu iki devlet, Anadolu’nun paylaşımında bazı sorunlu bölgelerin Amerika Birleşik Devleti mandasına bırakılması ile Doğu sorununu, masa başında arzu ettikleri yönde çözmeyi umuyordu. Amerika Birleşik Devleti, Anadolu’nun paylaşılması ve sonrasında oluşturulacak manda yönetimleri konusunda araştırmalar yapmak için 1919 yılı içerisinde Ortadoğu ve Anadolu’ya King-Crane Komisyonu ve General Harbord Heyetleri’ni göndermiştir. Bu heyetler, yaptıkları çalışmalarla Amerika Birleşik Devleti’nin bölgede manda yönetimi alma konusunda karar verme aşamasında senatoya bazı raporlar sunmuştu. Bu durum, Osmanlı Devleti ile imzalanacak barış antlaşmasının ertelenmesine neden olmuştu. Ayrıca Osmanlı topraklarına gönderilen heyetlerin raporları doğrultusunda Amerikan Senatosu’nun manda yönetimi almayı reddetmesi Müttefikleri, Anadolu ve Ortadoğu’daki paylaşım planlarında değişikliğe sevk edecekti.

Anahtar Kelimeler:

The Attitude Of The United States Of America Regarding The Peace Treaty To Be Signed With The Ottoman State During The Paris Peace Conference
2021
Yazar:  
Özet:

The Allies States expected the support of the US government in the division of Ottoman lands and in the mandate to be established on these lands at the Paris Peace Conference convened after the First World War. Although President Wilson declared that he had some doubts in the early months of the conference, his declaration that he wanted to take responsibility for the peace treaty to be signed with the Turks relieved the British and French. These two states were hoping to deal with the Eastern problem as they wished in the meeting, by leaving some problematic regions to the US mandate in sharing Anatolia. The United States sent the King-Crane Commission and General Harbord Committee to Anatolia and the Middle East in 1919 to conduct research on the sharing of Anatolia and the mandate management to be established afterwards. These delegations submitted some reports to the senate regarding the work done by the USA on getting mandate management in the region. This situation caused the postponement of the peace agreement to be signed with the Ottoman State. In addition, the refusal of the American Senate to take the mandate in line with the reports of the delegations sent to the Ottoman lands would lead the allies to change their sharing plans in Anatolia and the Middle East.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 537
Atıf : 1.840
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini