Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 2
II. DÜNYA SAVAŞI SIRASINDA TÜRKİYE’NİN YUNANİSTAN’A KURTULUŞ VE DUMLUPINAR VAPURLARI İLE GÖNDERDİĞİ İNSANİ YARDIMLAR
2011
Dergi:  
Turcology Research
Yazar:  
Özet:

II. Dünya Savaşı sırasında Almanya ve İtalya tarafından işgal edilen Yunanistan’da büyük bir açlık ve sefalet ortaya çıktı. Savaşın yarattığı ortam nedeniyle gıda maddelerine olan talep artarken üretim ve ithalat ise azaldı. Bu durum Yunanistan’da kıtlığa sebep oldu. Yüz binlerce insanın açlık ve salgın hastalıklardan öldüğü bu dönem de Yunanistan’a dostluk elini uzatan ülke Türkiye oldu. Yunanistan’daki kıtlık probleminin aşılması için Türkiye’den gönderilen gıda maddeleri halkın beslenmesi ve hayatta kalması noktasında önemli katkı sağladı. Türkiye’den Yunanistan’a fasulye, nohut, zeytin, balık, incir, yumurta gibi çeşitli gıda maddeleri gönderiliyordu. Türkiye’den Yunanistan’a gönderilen yardımların sembolü Kurtuluş Vapuru oldu. Kurtuluş Vapuru Yunanistan’a sadece gıda maddesi değil aynı zaman da umut taşıyordu. Kurtuluş Vapuru altıncı seferi için Yunanistan’a giderken yoğun fırtınada battı. Bu durum Türkiye’nin Yunanistan’a gönderdiği yardımları durdurmasına sebep olmadı. Türkiye hemen Dumlupınar Vapuru’nu kiralayarak Yunanistan’a yaptığı yardımları kaldığı yerden devam ettirdi. Bu dönemde Türkiye’nin gönderdiği yardımlarda herhangi bir etnik grup diğerinden ayrılmadı. Bu sırada Yunanlılarla birlikte, İngiliz, Yugoslav, Ermeni ve başka etnik gruplara değişik miktarlarda yardımlar gönderildi. Gönderilen yardımlar göz önüne alındığında farklı meslek gruplarının da Yunanistan’daki meslektaşlarına değişik miktarlarda yardımda bulundukları görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Turcology Research

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.086
Atıf : 3.628
Turcology Research