Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 35
 İndirme 16
8- Osmanlı Devleti'nde Alman Yetimhaneleri (1860-1921)
2016
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

19. yüzyılın ortalarından başlayıp Birinci Dünya Savaşı'nın sonuna kadar devam eden süreçte Alman misyonerleri, yardım kuruluşları aracılığıyla başta Kudüs, İzmir ve İstanbul gibi önemli merkezler olmak üzere gayrimüslimlerin yoğun olarak yaşadığı yerlerde faaliyette bulunmuşlardı. Bu faaliyetlerin en önemlisini de hiç şüphesiz, zikredilen bölgelerde açılan Alman yetimhaneleri oluşturmaktadır. Osmanlı'nın çeşitli sorunlarla uğraştığı bu dönemde Alman misyonerler, 1860 yılında Osmanlı topraklarında ilk yetimhanelerini açtıkları gibi, 1890'lı yıllarda Doğu bölgelerindeki Ermeni olayları sonrasında yetim kalan çocuklarla özel olarak ilgilenmişler, kurdukları yetimhanelerde Ermeni çocukların barınma ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamışlardı. Bununla beraber bu çocukların bir kısmını Protestanlaştırmışlar ve bunlardan kabiliyetli olanları seçip Almanya'da yüksek okullarda eğittikten sonra Osmanlı topraklarındaki Alman müesseselerinde istihdam etmişlerdi. Bu çalışmada, Alman misyoner teşkilatlarının hedefleri, Osmanlı coğrafyasında yürüttüğü faaliyetler ve kurulan Alman yetimhaneleri hakkında bilgi verilmiş; özellikle yetimhanelerinin kuruluşu, çalışmaları, verilen eğitimi ve burada barınacak çocukların nasıl toplandığı gibi hususiyetler değerlendirilmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 385
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini