Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 181
 İndirme 73
Yoksulluk ve Yoksulluk Göstergeleri: Türkiye ve Oecd Ülkeleri Üzerine Bir Karşılaştırma
2020
Dergi:  
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yoksullukla mücadele politikalarının başarı şansının arttırılmasında, yoksul olarak kimin tanımlandığı ve yoksulluğun ölçülmesinde hangi göstergelerin ön plana çıktığı önem taşımaktadır. Literatürde son dönemde yapılan çalışmalarda, yoksulluğu yalnızca gelir yetersizliği üzerinden tanımlayan anlayışın yerini yoksulluğu çok boyutlu bir sorun olarak değerlendiren yaklaşım almıştır. Bu çerçevede, çalışmada, yoksulluğun Türkiye’deki boyutunun, literatürde yer alan farklı yoksulluk tanım ve göstergeleri çerçevesinde OECD ülkeleri ile karşılaştırmalı olarak araştırılması amaçlanmıştır. Çalışmadan elde edilen sonuçlara göre, Türkiye’de yoksulluk OECD ülkelerine kıyasla önemli bir sorun oluşturmaktadır. Türkiye’deki yoksulluk sorunu çok boyutlu bir şekilde değerlendirildiğinde de, Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında arka sıralarda olduğu görülmektedir. Çalışmanın bulguları göz önüne alındığında, Türkiye’de yoksullukla mücadele politikalarının bireylerin “yapabilirliklerini” arttırabilmek amacıyla başta eğitim, sağlık ve barınma alanlarında olmak üzere iktisadi ve sosyal politikalar arasındaki uyumu sağlayacak şekilde tasarlanması gerektiği düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Poverty and Poverty Indicators: A Comparison On Turkey and Oecd Countries
2020
Yazar:  
Özet:

In increasing the chances of success of poverty policy, it is important who is defined as poor and which indicators are in the forefront in the measurement of poverty. In recent studies in literature, it has taken a approach to the understanding that defines poverty only through incomes deficiency, where poverty is considered a multi-dimensional problem. In this framework, the study aims to compare the scale of poverty in Turkey with the OECD countries in the context of the different definitions and indicators of poverty found in the literature. According to the results of the study, poverty in Turkey is a major problem compared to OECD countries. While the issue of poverty in Turkey is multi-dimensional, it seems that Turkey is in the background among the OECD countries. Given the findings of the study, it is believed that the policies of fighting poverty in Turkey should be designed in a way that ensures the harmony between economic and social policies, primarily in the fields of education, health and housing, in order to increase the "capacity" of individuals.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 692
Atıf : 5.698
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini