Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
Taş Baskıdan NFT’ye: Teknolojinin Olanakları ile Dönüşen Sanat Anlayışı ve NFT Teknolojisi Üzerine bir Araştırma
2022
Dergi:  
Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sanat, yansıtıcı niteliği ile bireyi ve toplumu anlamak için her zaman önemli bir araştırma alanı olmuştur. Tarih boyunca insanlığa eşlik etmiş, medeniyetler ve kültürlerle evrilmiştir. Ayrıca sanatın evrimi teknolojik gelişmelerle yakından ilişkilidir. Teknoloji, toplumları dönüştürürken sanat da her zaman bu dönüşümü yansıtmış, yeni uygulama alanları bulmuş ve hatta teknolojik ilerlemeyi hızlandırmıştır. Bugün karşı karşıya olduğumuz dijital dönüşüm, sanatla ilgili birçok yerleşik düşüncenin de sorgulanmasına neden olmaktadır. Sanat, fiziksel varlığının yanı sıra yapay zeka, blokzincir ve pikselleri içeren yenilikçi bir yapılanma içerisinde matematik ve mühendislik harikası olarak tezahür etmektedir. Bu araştırmada ise sanatsal dönüşümün bir simgesi haline gelen NFT teknolojisinin sanat alanındaki kullanımı, sektördeki yeri, potansiyeli ve sanatçılar, koleksiyonerler ve müzayede kurumları üzerindeki olası etkileri irdelenmiştir. Araştırma metodu olarak derinlemesine mülakat yöntemi kullanılmış böylece Refik Anadol, Tarık Tolunay, Selçuk Artut, Oğulcan Sürmeli gibi yerli ve yabancı birçok sanatçının görüşleri araştırmada yer almıştır. NFT olgusu teknolojik, finansal, sanatsal, yasal, iletişimsel ve çevresel boyutlar açısından yorumlanmıştır. Buna ek olarak bu çalışma, ilgili araştırmacıların ve diğer paydaşların kripto sanata ilişkin anlayışlarını derinleştirmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Çalışma, çağın en yeni teknolojilerinden biri olan NFT aracılığıyla sanatsal etkinliklerdeki dönüşümü ortaya koyması açısından önem taşımaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Lithography To Nft: A Research On Transformation Of Art With The Capabilities Of Technology and Nft Technology
2022
Yazar:  
Özet:

Art is always an important research area for understanding individuals and society. It accompanied humanity throughout history and evolved with civilizations and cultures. Besides, the evolution of art is closely related to technological developments. While technology transforms societies, art reflects this transformation, finds new application areas, and accelerates progress. Digital transformation has provoked the questioning of many art-related stereotypes. In addition to its physical presence, art manifests itself as a mathematical and engineering marvel in an innovative structuring inclusive of AI, blockchain, and pixels. Through this structuring, NFT becomes a symbol of artistic transformation. This study interprets NFT tech usage in the art, its place in the industry, its potential, and its possible effects on artists, collectors, and auctions. In-depth interview is used as a research method, and the views of national and international artists such as Refik Anadol, Tarık Tolunay, Selçuk Artut, and Oğulcan Sürmeli is received. The NFT phenomenon is interpreted within technological, financial, artistic, legal, communicative, and environmental dimensions. It is aimed to help relevant researchers and stakeholders to deepen their understanding of crypto art. This study is crucial since it reveals the transformation in artistic activities through NFT, one of the latest technologies of the era.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 351
Atıf : 994
Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi