Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 65
 İndirme 12
 Sesli Dinleme 2
Çok Kültürlü Eğitimin Yenilenen Sosyal Bilgiler Öğretim Programına Yansımaları
2020
Dergi:  
Mersin University Journal of the Faculty of Education
Yazar:  
Özet:

Günümüzde siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik sebeplerle yapılan göçler demografik yapıyı da etkilemiştir. Böylelikle farklı dile, dine ve ırka mensup bireylerin birlikte yaşaması kaçınılmaz bir durum haline gelmiş, dünya ülkeleri küreselleşmeye başlamıştır. Bu durum dünyanın pek çok ülkesinde kozmopolit bir yapı ortaya çıkarmıştır. Bu yapı çok kültürlülük olarak da ifade edilmektedir. Çok kültürlülük aynı toplum içerisinde farklı kültürel grupların bir arada yaşaması olarak tanımlanabilir. Böylesi bir yapıya sahip toplumlarda farklı kültürlere yönelik ön yargılar, olumsuz tutum ve davranışlar çeşitli sorunlara yol açabilir. Bu sorunların çözümüne yönelik atılacak önemli adımlardan birisi bireylere küçük yaşlardan itibaren verilecek çok kültürlü eğitimdir. Çok kültürlülük kavramının eğitim boyutunu yansıtan çok kültürlü eğitim farklı ırk, etnik yapı ve sosyal gruplardan oluşan tüm öğrenciler için eğitim imkânlarının eşit olmasını, öğrencilerin işbirliği içerisinde çalışmasını ve farklı kültürlere karşı empati yeteneği geliştirebilmesini savunan bir eğitim yaklaşımıdır. Çok kültürlülüğün eğitim ve öğretim sürecine yansıtılabileceği en temel derslerden biri Sosyal Bilgiler dersidir. Bu çalışmanın amacı yenilenen Sosyal Bilgiler öğretim programında çok kültürlü eğitim anlayışının yer alma durumunu ortaya koymaktır. Araştırmanın verilerinin toplanmasında nitel araştırma yöntemlerinde doküman analizi kullanılmıştır. Bu doğrultuda 2017 yılında yayımlanıp 2018 yılında tekrar revize edilen Sosyal Bilgiler öğretim Programı incelenmiştir. Araştırma bulguları yenilenen Sosyal Bilgiler öğretim programında çok kültürlü eğitime ilişkin kavramlara, ifadelere yer verildiğini göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Multi-Cultural Education Reflections in the Teaching Program of Modernized Social Information
2020
Yazar:  
Özet:

Today, migrations for political, social, cultural and economic reasons have also affected the demographic structure. Thus, the living of different languages, religions and races among individuals has become inevitable, and the countries of the world have begun to globalize. This has revealed a cosmopolitan structure in many countries of the world. This structure is also expressed as multi-cultural. Multiculturalism can be defined as the existence of different cultural groups together within the same society. In societies with such a structure, prejudices, negative attitudes and behaviors towards different cultures can lead to a variety of problems. One of the important steps to take towards solving these problems is the multicultural education that will be given to individuals from young age. Multicultural education, which reflects the educational dimension of the concept of multiculturality, is an educational approach that supports the equal educational opportunities for all students of different races, ethnic structures and social groups, the ability of students to work together and develop empathy with different cultures. One of the most basic courses in which multiculturality can be reflected in the educational and teaching process is the Social Knowledge course. The aim of this study is to reveal the status of the inclusion of multicultural education understanding in the renewed Social Information curriculum. Document analysis was used in the collection of research data in the quality research methods. In this regard, the Social Information Teaching Program, which was published in 2017 and revised again in 2018, has been examined. Research findings show that the renewed Social Information curriculum includes concepts, expressions related to multicultural education.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Mersin University Journal of the Faculty of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 583
Atıf : 8.049
2023 Impact/Etki : 0.767
Mersin University Journal of the Faculty of Education