Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 94
 İndirme 57
Matematik Ogretmenlerinin Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi Oz-degerlendirme Algilarina Bir Bakis
2020
Dergi:  
Gazi Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada matematik öğretmenlerinin öğretimde teknolojiyi nasıl ve ne derecede kullandıkları ile ilgili olarak Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi (TPAB) modelini oluşturan bilgi türleri hakkındaki algılarını ve öz değerlendirmelerini belirlemek amaçlanmıştır. Bu kapsamda matematik öğretmenlerinin TPAB modelinin Teknolojik Bilgi (TB), Pedagojik Bilgi (PB), Alan Bilgisi (AB), Pedagojik Alan Bilgisi (PAB), Teknolojik Pedagojik Bilgi (TPB), Teknolojik Alan Bilgisi (TAB) ve Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi (TPAB) alt boyutlarına ait öz değerlendirme algıları betimlenmeye çalışılmıştır. Araştırmanın örneklemini 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Kocaeli iline bağlı bir ilçedeki 46 farklı okulda görev yapmakta olan 151 matematik öğretmeni oluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi Öz Değerlendirme Ölçeği (TPAB-ÖDÖ) kullanılmıştır. Betimsel tarama yönteminin kullanıldığı araştırmanın sonucunda TPAB-ÖDÖ ölçeğinin alt boyutlarını oluşturan TP, PB, AB, PAB, TPB, TAB ve TPAB boyutlarının tamamında matematik öğretmenlerinin kendilerini yeterli seviyede gördükleri elde edilmiştir. PAB alt boyutu en yüksek ortalamaya sahip alt boyut olurken TB’nin en düşük ortalamaya sahip alt boyut olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Mathematics Teachers' Knowledge Of The Technical Pedagogical Field A Look At Self-assessment Perceptions
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to determine their perceptions and self-evaluations about the types of information that form the Technology Pedagogical Field Knowledge (TPAB) model in relation to how and how math teachers use technology in teaching. In this context, the teachers of mathematics have been attempted to describe the self-evaluation perceptions of the subdimensions of the TPAB model Technical Knowledge (TB), Pedagogical Knowledge (PB), Field Knowledge (EU), Pedagogical Field Knowledge (PAB), Technical Pedagogical Knowledge (TPB), Technical Field Knowledge (TAB) and Technical Pedagogical Field Knowledge (TPAB). The examples of the study consist of 151 mathematics teachers who work in 46 different schools in a district related to Kocaeli in the 2019-2020 educational year. As a data collection tool, the Technical Pedagogical Field Knowledge Self-Evaluation Scale (TPAB) was used. According to the research using the visual scan method, the mathematics teachers in all dimensions of TP, PB, EU, PAB, TPB, TAB and TPAB, which form the subdimensions of the TPAB-EDÖ scale, have achieved that they see themselves at a sufficient level. The PAB is the lowest size with the highest average, while TB is the lowest size with the lowest average.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Gazi Eğitim Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 164
Atıf : 1.109
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini